Дмитриј Песков: Руска војска на свом тлу има право да се креће где хоће

0
песков, србија

Дмитриј Песков (Фото: AP photo)

Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је данас да руска војска на свом тлу има право да се креће где хоће, али да треба узети у обзир и изјаве неких украјинских званичника по којима није примећено необично присуство руских трупа на граници између две земље.

„У питању је наша територија. Без сумње, кретање наше војске на нашем тлу је искључиво наше право. Знате да постоје различита мишљења о томе. На пример, мишљења неких високих украјинских званичника која су објављена последњих дана јасно показују да нису уочили необично присуство руских трупа дуж границе које би изазвало забринутост за Украјину. Такве изјаве треба узети у обзир”, поручио је Песков, преноси ТАС С.

Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Алексеј Данилов рекао је у интервјуу који је у среду објавио лист „Новоје времја” да Кијев није приметио велико присуство руских трупа на граници са Украјином.



Осим тога, секретар Комитета за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове Врховне раде (парламента) Роман Костенко изјавио је да за сада нема чврстих разлога да се очекује да Русија изврши инвазију на Украјину, наводи Тасс а преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Запад и Кијев недавно су изразили забринутост због потенцијалне инвазије Русије на Украјину, а Песков је ове тврдње окарактерисао као „празне и неосноване”, које служе као трик за ескалацију тензија, и истакао да Русија никоме није представљала никакву претњу.

Портпарол Кремља, међутим, није искључио могућност провокација које имају за циљ оправдање оваквих навода и упозорио је да ће покушаји употребе војне силе за решавање кризе на југоистоку Украјине имати озбиљне последице, наводи ТАСС.

Прочитајте још:  Четвртина становништва Немачке је мигрантског порекла – Шта их чека за две деценије?

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *