Још један пропали глумац хвали “Кво вадис Аида”

0

(фото:Принтскрин)

Овдашњи већински однос према филму “Кво Вадис, Аида?” је тишина и уместо да учимо како се то ради и честитамо добитницима, већински ћутимо, поручио је за НИН глумац Предраг Мики Манојловић о односу већинске јавности у Србији према филму босанскохерцеговачке редитељке Јасмиле Жбанић.

Свака велика награда коју добије филм из наше земље или окружења је важна за све нас и за шири простор Балкана. Зато што обраћа пажњу света на нашу креативност. Зато су престижне награде важне не само за добитнике, већ за цео регион, указао је Манојловић.

„КВо Вадис, Аида? носи фантастична глумица Јасна Ђуричић, без које не би било овог филма. Већинска тишина није одговор на три највеће награде које се могу добити гласовима чланова Европске филмске академије које је овај филм добио„, истакао је он.



Упитан о поништеном конкурсу Филмског центра Србије, Манојловић је истакао да су сва тројица редитеља, Горан Марковић, Желимир Жилник и Срђан Драгојевић, створили филмове који су “бранили културу наше земље где год су били приказивани”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Међутим, у Управном одбору ФЦС има самопроглашених и непотребних чувара режима. Потпуно беспотребно и неукусно је кршење процедура обарањем добијених конкурса. Несхватљиво је и арогантно неразумевање Управног одобра и чланова који нису од стида поднели оставке”, констатовао је Манојловић.

Глумац је истакао да никада није био члан ниједне политчке организације, што не значи да нема мишљење о политици.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *