Зашто је америчка војска објавила рат сексизму, расизму и глобалном загревању

0

(Фото: http://afmedia.ru/)

У Сједињеним Државама распламсава се скандал око још једне екстравагантне идеје новог руководства Пентагона – да провери добру половину сопственог војног особља на … мизогинију. Упитник подељен скоро милиону америчких војника и официра у првој половини децембра препун је фраза попут „Многе жене су чистије од мушкараца“ и „Мушкарци су инфериорнији без жена“. О свему томе се већ расправља на друштвеним мрежама.

„Добро је што се наша војска определила за приоритете. Расизам, сексизам, климатске промене… Сада смо сви безбеднији“, саркастичан је твит Кети Фипс Хејг, супруга бившег потпуковника америчке војске, поднела оставку ове јесени због одбијања да се вакцинише против КОВИД-19, то би могло Не може боље изразити став многих Американаца иницијатива Министарства одбране.

Тест мизогиније постао је још једна кап у мору идеја новог руководства Пентагона, изведених у духу толеранције и политичке коректности. Штавише, многе од њих болно доживљава америчко друштво, већ трауматизовано срамним бекством своје војске из Авганистана.


“Не престај! Русија и Кина већ дрхте од ужаса!“ – горко иронично говори публика, уверена да сав тај „културни марксизам” неће довести до добра. Међутим, проницљивији посматрачи налазе сасвим другачије објашњење за кокетирање Министарства одбране са „дневним редом“. „Генерали само желе да извуку још више новца“, кажу они.

Како тачно? Хајде да то схватимо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Момци имају причу да испричају”

Анкета на 40 страница на тему „Радно место и родни односи“ постала је доступна за одговоре на веб страници додсурвеис.мил 9. децембра 2021. године, а неколико дана касније је процурила на интернету . Једна од његових секција, Друштвена перцепција и искуство, садржи читаву листу провокативних изјава о улози жене у друштву, које испитаници морају потврдити или демантовати.

Бројне пресуде су отворено погрешне (мржња према мушкарацима, ако је то на једноставан начин), на пример: „Многе жене имају квалитет интегритета који има само неколико мушкараца“, „Мушкарци су дужни да негују и штите жене“, „ Мушкарци су непотпуни без жена“, „За жене, за разлику од мушкараца, својствена је велика морална осетљивост“ и „Сваки мушкарац треба да има жену којој би се дивио.“

Прочитајте још:  Глобални рат за главну технологију 21. века

Друге тезе су, напротив, наглашено мизогинистичке: „Жене настоје да стекну моћ кроз контролу над мушкарцима“, „Жене преувеличавају своје проблеме на послу“, „Када жене изгубе од мушкараца у фер конкуренцији, жале се на дискриминацију“, „Многе жене уживају да задиркују мушкарце: у почетку се чини да су сексуално доступне, а онда одбијају мушко удварање “и “Када жена натера мушкарца да се посвети њој, она покушава да га веже.”

Ови и други наводи сада морају да процене 750.000 америчких војних лица, као и 230.000 припадника националне гарде и резервиста који су насумично позвани на гласање. Али можда ће им се придружити стотине хиљада других војних лица, које је Пентагон такође позвао да „поделе своје ставове о сексуалном узнемиравању и родној дискриминацији у војсци“.

Обећано је да је учешће у анкети добровољно, а одговори поверљиви. Међутим, фраза „Сумњамо да многи момци имају приче да испричају“, коју је изговорила др Рејчел Бреслин, шефица родног истраживања у оружаним снагама у Канцеларији за анализу људских ресурса Министарства одбране САД, изазива радозналост иследник.

У међувремену, у претходној сличној студији из 2018. није било таквих формулација. Још једна новина је колона „трансродне особе“, коју сада могу да попуне учесници анкете. Све ово заједно, али пре свега контроверзни садржај упитника, изазвало је предвидљиво збуњеност не само војске, већ и феминистичке заједнице.

Напомињемо да аутори студије своју замисао називају „јединим званичним извором података на тему родних односа у војсци“, иако то нема научни значај. На пример, Брајан Кокс, професор права на Универзитету Корнел, није оставио камен на камену у анкети „Радно место и родни односи“, критикујући је не само због пристрасности, већ и због смешне методологије.

Јасно је, међутим, да је већа вероватноћа да ће особа која је била сексуално злостављана или има друге проблеме сексуалне природе потрошити време и труд учествујући у таквој „социологији“ него неко коме је добро. То доводи до огромних изобличења у резултатима, каже Кокс. Али на основу њих амерички званичници причају, на пример, око 20.500 годишњих случајева силовања у америчкој војсци…

Прочитајте још:  СЗО нам опет нешто спрема: Морамо се припремити за болест смртоноснију од ковида

Па зашто би Пентагон губио време на псеудо-истраживања?

„Пишки стојећи, не скидајући се.

Пре него што одговоримо, наведимо друге типичне примере из живота америчког војног ресора који постављају исто питање.

На шта је мислио први црни амерички секретар за одбрану Лојд Остин када је почетком 2021. године најавио обуставу рада свих структура Пентагона на 60 дана како би искоренио „превласт белаца и други екстремизам“ у њиховим редовима?

Зашто регрутни снимак америчке војске говори о девојци са две ЛГБТ мајке (узгред, она је једина белкиња у одговарајућој пропагандној серији видео записа) – и то на такав начин да сам морао да искључим коментаре на снимку?
Зашто је портпарол Пентагона Џон Кирби ефективно изједначио Кину и климатске промене као највеће претње националној безбедности САД у новембру ?

Колико далеко ће ићи да се прати препорука из извештаја Универзитета Џорџтаун Министарству одбране – да се смањи нагласак на кондицији војног особља како би се превазишла „култура токсичне мушкости укорењене у веровањима о физичкој супериорности мушкараца”?

Да ли је заиста било потребно да америчко ратно ваздухопловство у интерну преписку уведе политику родно неутралних заменица како би се сви могли у документима називати „он“, „она“ па чак и „они“?

Зашто би трансродна особа била позвана да разбије флашу о УСС Харвеи Милк, названом по америчком геј активисти, који је у току ?

Какво је вођство америчке војне академије у прихватању курса Разумевање белине и белог беса као дела критичке расне теорије за њихове кадете?

Да ли је адмирал Кристофер Грејди, који претендује на место заменика председника Здруженог начелника штабова, здрав, велича улогу саветника за родна питања у борбеним јединицама?

Зашто је Пентагон имао потребу да створи посебне женске панцире и униформе за трудне пилоте, као и посебне комплете женских уређаја за преусмеравање урина који вам омогућавају да мокрите док стојите и без скидања одеће?

И да ли је америчка војска била од велике помоћи у омогућавању женама да носе репове у било којој одећи, укључујући и шлем, поред минђуша и фарбаних ноктију?

Прочитајте још:  СТАЊЕ "ПОЈАЧАНЕ ПРИПРАВНОСТИ": Пентагон распоредио 1.600 војника у околини Вашингтона

Вероватно има довољно примера. Време је да коначно одговоримо шта је разлог свих ових необичности.

“Дај више новца”

Поједини аналитичари сматрају да је сав овај апел на жене, гејеве и трансродне особе у многоме изнуђена мера у условима када једноставно нема ко да служи у војсци САД. Није случајно крајем 2020. велики одјек изазвало писмо скоро 800 пензионисаних високих официра тадашњем секретару одбране Кристоферу Милеру у којем се наводи да је 71 одсто Американаца између 17 и 24 године војно неспособно. услуге због гојазности, злоупотребе дрога, лошег образовања или криминалне позадине. …

Популарнија верзија међу десницом је да се Пентагон једноставно предао на милост и немилост левичарској агенди – иако су одговарајући планови развијени за време председника Доналда Трампа. За време бившег председника одлучено је да се значајно повећа број жена у војсци, укључујући и високе нивое.

Али можда прави разлог лежи негде другде. Кокетирање америчког војног естаблишмента са мањинама подстакнуто је његовом циничном жељом да исцеди више средстава и привилегија од оних политичких група у Вашингтону које су сада на врху. Тим пре када нема реалних претњи по безбедност Америке.

Многи амерички стручњаци се придржавају исте верзије.

„То је само ПР. Уклапајући се у дневни ред, Пентагон ионако побеђује. На крају крајева, конзервативци се никада неће залагати за смањење војних издатака, док ће левица све више подржавати обновљени „толерантни“ војно-индустријски комплекс“, пише , на пример, Рајан Мекмекен, виши уредник Мизес института. И он то исто каже за ЦИА.
Остаје да се дода да је нови амерички буџет за одбрану за 2022. годину , који су већ одобрили и републиканци и демократе у Конгресу и достављен председнику на потпис, рекордних 777 милијарди долара – то је 25 милијарди више него што је Бајден тражио и 5 одсто више од буџет за одбрану за 2021.

За такве паре, неки амерички генерали ће сигурно пристати да промене пол и чак постану марксисти. Па зашто онда не би угодили демократским идеолозима претварајући америчку војску у легло „нове нормалности“?

В.Т./Васељенска ТВ/Русстрат

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *