Руска православна црква формирањем свог Афричког егзархата нокаутирала Вартоломеја

1
патријарх

Патријарх Кирил

УОЧИ разговора председника Путина и Бајдена, Руска Православна Црква је својом невиђено смелом и канонски беспрекорном одлуком да отвори Егзархат у Африци дала пример одбијања „трулих компромиса” руској држави.

Пример таквог „трулог компромиса“ су „удице и мамци“ Вашингтона за очување ретушираног „пројекта Украјина“, који је у било ком облику антируски и антиправославан.

Дакле, патријарх Кирил је одлуком о Африци канонски уништио вођу раскола у православљу Вартоломеја Архондониса.



Записник број 100 заседања Светог Синода Руске Православне Цркве од 29. децембра 2021. ће ући у историју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одлука о стварању Афричког егзархата Руске Цркве оставиће Александријску патријаршију без пастве, а православље је најбрже растућа религија у Африци, јер је антиколонијални симбол и знамење.

Практично сви афрички свештеници су прешли у Московску патријаршију, а у Александријској су остали само Грци, који понижавају православне Африканце. Свештенике који нису признали „пцу“ избацили су не само из храмова, већ и из њихових домова, због чега влада Танзаније намерава да стави ван закона Александријску патријаршију.

Сада више ниједна од Помесних Цркава неће хтети да призна секту Думенка за Цркву, јер ће на примеру Александријске патријаршије видети да се после тога излази из историје. Сада ће све Помесне Цркве, које се колебају, увидети да је кривац за катастрофу која им прети ако признају „ПЦУ“ – Цариградска патријаршија и сада ће је осудити као јеретике и расколнике.

„ПЦУ“ и сам антиправославни пројекат „Украјина“ осуђени су на пропаст.

Свети Синод Руске Православне Цркве донео је историјске одлуке које ће привући милионе људи у окриље Руске Православне Цркве!

Прочитајте још:  Део оружја додељен Украјини завршио у Африци

Синод је примио у Руску Цркву 102 афричка клирика из 8 афричких земаља, који су, у складу са канонима напустили Александријску патријаршију због њеног признања Думенкове секте.

Формирани су Афрички Патријаршијски егзархат и две епархије, Северноафричка и Јужноафричка, а цела Африка је призната као канонска територија Московске Патријаршије чији је центар постао Каиро, а центар друге епархије, коју ће вероватно предводити епископ – Африканац, налази се у Јоханесбургу.

За егзарха је постављен митрополит Леонид (Горбачов), који има дугогодишње искуство служења у Африци.

Африка ће добити богослужење на десетинама афричких језика.

Ова одлука јеретичке Александријску и Цариградску Патријаршију заједно са Думенковом сектом шаље у историјски нестанак и ствара преседан за отварање Егзархата Руске Цркве у оним крајевима света где је то неопходно и где су Цркве које су признале Думенкову секту изгубиле своју канонску територију.

Живимо у истински апостолским временима.

Патријарх Кирил је апостол наших дана.

Православна мисија је могућа!

Наука и култура/ Кирил Фролов/https://materik.ru/analitika/put-k-novorossii-i-malorossii-lezhit-ch/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руска православна црква формирањем свог Афричког егзархата нокаутирала Вартоломеја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *