ЧЕКА НАС БОРБА НА ЖИВОТ И СМРТ! Ким одржао драматичан говор поводом 10 година на власти

0
џонг

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун обележио је десет година на власти, говором у којем се више фокусирао на фабрике трактора и школске униформе него нуклеарно оружје или САД, наведено је у извештајима државних медија.

Главни циљеви Северне Кореје у 2022. су убрзање економског развоја и побољшање живота људи који су суочени са „великом борбом на живот и смрт“, рекао је Ким у говору у петак на крају Четврте пленарне седнице, осмог заседања Централног комитета Радничке партије , која је почела у понедељак.

Заседање се поклопило са 10-годишњицом Кимовог ефективног вођства земље, након смрти његовог оца Ким Џонг Ила децембра 2011.



Ким је искористио претходне говоре око Нове године да објави важне политичке најаве, укључујући покретање значајних дипломатских ангажмана са Сеулом и Вашингтоном, а сажеци данашњег обраћања, објављени у севернокорејским државним медијима, не помињу посебно САД, осим у успутном осврту на неодређене расправе о међукорејским односима и „спољним пословима“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У фокусу на домаће теме у свом обраћању Ким је нагласио економске проблеме са којима се земља суочава , где је због пандемије Северна Кореја постала још више самоизолована, а међународне хуманитарне организације су због тога упозориле на могућу несташицу хране и хуманитарну кризу.

„Главни задатак пред нашом странком и народом следеће године је да обезбедимо спровођење петогодишњег плана и доведемо до значајне промене у развоју државе и животном стандарду људи“, рекао је Ким.

Он је већину свог говора посветио детаљима о домаћим питањима, од амбициозног плана за рурални развој до исхране људи, школских униформи, фабрике трактора и потребе да се сузбију „несоцијалистичке праксе“, наводи Ројтерс.

Прочитајте још:  НАТО уздржан: Алијанса неће реаговати поводом верских питања

Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *