(фото:Борба за веру)

Мирополит Бугарске Православне Цркве саслуживао је у Истанбулу митрополиту халкидонском Емануилу (Адамакис).

Митрополит старозагорски Кипријан Бугарске Православне Цркве 26. децембра 2021. године учествовао је у литургији, на којој је помен Епифаније Думенко као „митрополит“ кијевски, наводи профанариотско издање fosfanariou.gr.

Литургију у цркви Светог Стефана, која припада бугарској заједници Истанбула (под јурисдикцијом Цариградске патријаршије), предводио је митрополит халкидонски Емануил.



Приликом читања диптиха на литургији, ђакон Константинопољске патријаршије је међу именима предстојатеља Православних Цркава навео и „Епифанија Кијевског“.

Бугарска Црква припада оним Православним Црквама које нису признале Томос о „аутокефалности“ који је украјинским расколницима доделио патријарх Вартоломеј.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вреди напоменути да је митрополит старозагорски Кипријан почетком 2019. године био на челу посебне комисије коју је основала Бугарска Црква за проучавање питања украјинске „аутокефалности“, а тада још није донета никаква одлука.

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *