У Холандији хиљаде људи протестовале против закључавања

0

Амстердам (EPA-EFE/PHIL NIJHUIS)

Хиљаде људи у главном граду Холандије Амстердаму протестовале су против мера затварања које је увела влада, пркосећи тако забрани окупљања. Локалне власти су, наиме, забраниле протест, наводећи да полиција има индиције да су поједини демонстранти спремни на насиље, пренео је АП.

Издата је хитна наредба окупљенима да напусте Трг музеја, а полиција је демонстранте растерала у оближње улице. Пре доласка полицајаца неки учесници су у близини Ван Гоговог музеја развили транспарент на којем је писало „Мање репресије, више пажње”.

Група људи у белим комбинезонима и са белим маскама носила је више транспарената међу којима и онај на коме је на једној страни писало „Не ради се о вирусу, већ о контроли”, а на другој „Слобода”.



Демонстрације су одржане истог дана када је холандска полиција саопштила да ће предузети мере због све већих захтева везаних за њихов рад. Представници синдиката полиције, међутим, поручили су да ће интервентне јединице наставити да раде ако буде потребно.

Број новозаражених корона вирусом постепено се смањује у Холандији, која је увела мере закључавања у новембру и додатно их пооштрила током празника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У оквиру локдауна затворене су све продавнице изузев оних које продају основне животне намирнице, али и барови, ресторани и музеји, позоришта и биоскопи.

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *