ЈАВАШЛУК: За „Градско стамбено“ 14 милиона евра од Града

0

(Фото: Depositphotos, librakv)

Центар за локалну самоуправу обавештава јавност да је ЈКП „Градско стамбено“ примило од Града директне субвенције у износу од чак 14 милиона евра у последње две године, конкретно 827 милиона динара у 2020. години и 820 милиона у 2021.

И у овој години је предвиђено да ЈКП „Градско стамбено“ добије од Града 480 милиона динара у форми субвенције.

Потпуно је нејасно зашто ово јавно комунално предузеће, које треба да буде потпуно самофинансирајуће, добија овако високе субвенције од Града.



Према изворима ЦЛС, разлог су дуговања према добављачима, али и очигледан јавашлук и корупција.

„Скандал је да градски секретар Никола Ковачевић додељује сваке године субвенције предузећу чији је доскора био директор и у коме и даље има кључни утицај. Ради се, подсећам јавност, о градском функционеру који је волшебно купио, а онда и покушао да прошверцује слику „Стражар“ Паје Јовановића, вредну 140 хиљада евра“, изјавио је директор ЦЛС Никола Јовановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Занимљиво је такође да ЈКП „Градско стамбено“ сваке године подбацује у пословним циљевима, тако да су и 2019. и 2020. године урадили само по 70 фасада и кровова у Београду, од планираних 700 годишње.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *