Сервер инсинуира да је организатор убиства Оливера Ивановића Звонко Веселиновић

0

Danijel Server Foto: Vesna Lalić

Професор Универзитета Џонс Хопкинс у Вашингтону Данијел Сервер каже да претпоставља да ће црна листа Сједињених Америчких Држава бити допуњена новим именима.

Он је тако одговорио на питање портала „Косово онлајн“ како гледа на санкције САД и очекује ли нова имена на америчкој листи.

Подсећамо, у децембру је објављено да је САД увела санкције контоверзним бизнисменима Милану Радоичићу и Звонку Веселиновићу, који су осумњичени за умешаност у убиство Оливера Ивановића. Познато је да су блиски са Српском напредном странком, а сам Радоичић је високопозионирани представник Српске листе.



У образложењу је било наведено да је Веселиновић вођа организоване криминалне групе и један од најозлоглашенијих корумпираних личности на Косову. Наводи се и да је ангажован у шеми великих размера за подмићивање са косовским и српским безбедносним званичницима, који су омогућили трговину наркотицима и оружјем између Косова и Србије.

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из америчке администрације истичу како је организована криминална група Звонка Веселиновића оптужена за наводну умешаност у убиство Оливера Ивановића у јануару 2018.

„Веселиновић, Милан Радоичић, Жељко Бојић и Марко Росић, сви су наведени у оптужници за убиство, а сваки је имао своју улогу у атентату, односно злочиначком подухвату“, стоји, између осталог у образложењу.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *