Екс-ју република разматра обавезну вакцинацију, спрема се спин и у Србији

0

Вакцина (Фото: Pixabay)

Дошли смо у ситуацију да вам вакцина први пут у историји осигурава улазак у биоскоп или ресторан, али не и имунитет против болести које сте се вакцинисали. Управо у таквој ситуацији, улазимо у период невиђеног медијског спина, који ће за циљ имати да наметне обавезну вакцинацију у што већем броју земаља.

На списку жртава је и Србија, а приче у овом смеру ће кренути већ за неколико дана, када ће се на дневном нивоу обарати рекорди по броју заражених. Нема везе што ће међу оболелима бити највише вакцинисаних са две дозе, лавина о обавезној вакцинацији је већ покренута.

Када је реч о републикама из бивше Југославије, прва на ред је дошла Словенија. Новим порастом броја оболелих од коронавируса, у Словенији се понављају иницијативе за увођење обавезне вакцинације против ковида 19, а такав предлог је јуче изнео Комитет за медицинску етику.



Комисија је саветодавно тело Министарства здравља и предложила је Влади да размотри обавезну вакцинацију, у тренутној ситуацији најпре угрожених група и радника у занимањима која их излажу ризику од инфекције, а затим постепено обавезну вакцинацију за општу популацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Због ниског обухвата вакцинацијом, болесни, хоспитализовани и преминули пацијенти, од којих је већина невакцинисана, свакодневно плаћају високу цену“, наводи се у саопштењу Комисије у Влади.

Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *