Председник општине Баточина довео ЈКП до пропасти

0
снс

снс

ЈКП “7 Јули” је предузеће које дугује плате радницима, порез држави у износу од преко 120 милиона динара са каматом, дугује фирмама за извршене послове и робу у милионским износима. Да би избегао дуговања, и утајио порез држави, председник општине Баточина, Здравко Младеновић је оформио ново ЈП “Лепеница” и за директора је именовао Драгана Бојића са купљеном дипломом, који и не испуњава неопходне услове да би могао бити директор, јер није имао 5 година радног искуства како то прописује закон.

АПР је 08.06.2020 године, преко огласа упозорио председника општине Баточина, Здравка Младеновића, да ће предузеће бити принудно ликвидирано ако у року од 60 дана не именује законског заступника-директора предузећа. Здравко Младеновић није у року од 60 дана именовао директора и ЈКП „7 Јули“ је принудно ликвидирано.

Здравко Младеновић је управљање водоснабдевањем поверио ЈКП „Крагујевац“, док је Топлану поверио човеку блиском СНС власти. Тренутно се ново оформљено предузеће ЈП „Лепеница“ бави чишћењем снега, улице и гробља.Кап која прелива чашу је и чињеница да Месна заједница Прњавор обавља дистрибуцују и продају воде, чиме се незаконито богати а и грађани су у опасности, јер водоводом у Прњавору рукују људи који нису обучени за обављање комуналне делатности. ЈКП „7 Јули“ има дуг према ЈКП „Водовод и канализација“ у износу од 124 милиона динара.



За дуг се општина Баточина обавезала да плати уговором, иако је тај дуг застарео, јер рачуни за комуналне дугове застаревају у року од 3 године између привредних друштава.Имајући у виду све наведено, као и чињеницу да је ЈКП „7 Јули“ Баточина ликвидирано привредно друштво у поступку принудне ликвидације одлуком АПР-а, јер општина није именовала директора, Општина постаје одговорна за обавезе ЈКП „7 Јули“ Баточина и за њих одговара целокупном својом имовином као оснивач и члан ЈКП „7 Јули“.О овоме је обавештен предсeдник Србије, Александар Вучић, Влада РС, Пореска Управа али за сада реакција није било.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Након раскида житног посла, извоз житарица из Украјине смањен за 30%

Жиг Инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *