Режим покренуо дисциплински поступак против полицајца јер се усудио да буде Србин у Србији

0

Александар Вулин (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Министар унутрашњих послова Александар Вулин осудио је понашање полицијских службеника у Прибоју, и додао да је против њих покренут дисциплински поступак.

“Бар ми Срби знамо шта је патња и не смемо да изазивамо патњу других”, рекао је министар гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.

Вулин је прокоментарисао инцидент у којем су припадници Министарства унутрашњих послова у Прибоју славили уз песму непримереног садржаја, и истакао да Министарство унутрашњих послова оштро осуђује овакво понашање и додао да је у току дисциплински поступак против полицијских службеника са спорног снимка.



„Председник Вучић је формулисао став који Министарство унутрашњих послова безрезервно подржава и читава држава Србија, а то је да Министарство унутрашњих послова најоштрије осуђује такво понашање, без обзира што је то понашање било извршено ван службе, без униформе, али то за нас ништа не мења. Сви грађани Србије су потпуно равноправни, морају добро да се осећају у овој земљи”, рекао је Вулин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима дисциплински поступак је почео против особа које су се појавиле на снимку.

“То је оно што Министарство унутрашњих послова може и хоће да уради. Најоштрије осуђујемо овакво понашање и свако понашање које може да изазове било какво узнемирење било које нације у нашој земљи. Бар ми Срби знамо шта је патња и ми не смемо да изазивамо патњу других”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин током гостовања на телевизији Пинк, пренео је Танјуг.

На друштвеним мрежама појавио се снимак из Прибоја, на којем се види како локални полицајци за прославу Нове године кроз песму величају злочин у Сребреници, а један од полицајаца са снимка, Драган Зековић који је и приредио славље у кафани због рођења сина, потом се извинио због инцидента.

Прочитајте још:  Српска војска може да ослободи север Косова-руски експерт

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *