„Треба да удаве Русију у крви. Лукашенко о разлозима напада на Казахстан

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко уверен је да је напад на Казахстан у складу са општим трендом притиска на Русију дуж целог њеног периметра. Он је то изјавио данас, обилазећи цркву у Минску на Божић , сазнаје БелТА.

“Казахстан је покушај да се нападну постсовјетске државе дуж периметра Русије. Оне треба да удаве Русију у крви. Зато, по коју цену, треба да сачувамо центар наше цивилизације, центар нашег православља и не само “Оне земље које су данас део Руске Федерације. То је цела филозофија. Желим да ово разумете”, рекао је шеф државе.



Што се тиче Белорусије, наставио је председник, и даље је веома важно да она остане независна држава, да белоруски народ влада својом земљом, живи мирно и спокојно. И да будемо пријатељи, да будемо у најближем савезу са нашим суседима, са онима који желе да живе са нама и који нас разумеју“, рекао је Александар Лукашенко.

В.Т./Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *