Норвешка војска нема ни за доњи веш

1

(фото:/www.ridus.ru)

Нешто није у реду у снежном краљевству: Министарство одбране Норвешке наложило је демобилисаним регрутима да наредним регрутима врате војнички веш у којем су отишли. Поједностављено речено, норвешкој војсци недостају стандардизоване гаће, чарапе и грудњаци.

Званично се наводи да се војска бори против исцрпљивања залиха због Цовида. Пандемија је озбиљно отежала проток залиха доњег веша због затварања фабрика и проблема са транспортом, због чега је норвешка војска тражила од демобилисаних војника да предају доњи веш, укључујући грудњаке и чарапе.

Норвешка, која представља северне границе НАТО-а и граничи се са Русијом, сваке године регрутује око 8.000 младића и девојака и донедавно је дозвољавала отпуштеним војницима да напусте своје касарне у доњем вешу који им је издат.



Иако је првобитна предаја истрошених гаћица и других интимних додатака била добровољна, сада је постала обавезна, јавила је у петак јавна телевизија НРК. „Одлучили смо да поново употребимо овај део комплета униформе, помаже нам. … Немамо довољно резерви“, рекао је портпарол Министарства одбране Ханс Меисинсет за НРК. „Текстил се пере, чисти и проверава. Оно што дајемо регрутима је у добром стању“, уверио је он.

Канцеларија подсећа да је Норвешка земља са највећим БДП по глави становника на свету. Чињеница да је земља принуђена да поново користи коришћено доње рубље карактерише њену индустрију, која се углавном заснива на вађењу сировина, од којих Норвешка зависи много више од Русије, не са најбоље стране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Васељенска/Телеграм

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Норвешка војска нема ни за доњи веш

  1. Poštovani
    pre nego objavite ovakvu vest prvo je proverite . Norveška je na šestom mestu sa najvećim BDP-om per capita na svetu, dok je na prvom mestu Katar.

    S poštovanjem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *