Посланик СНС: Укидање дозвола Рио Тинту иде њима у корист

0
обавештајац

Посланик СНС Братислав Југовић сматра да би одлуку о поништењу свих дозвола датих Рио Тинту, коју је најавила Ана Брнабић, морала да донесе Скупштина и да би једностраним раскидањем уговора од стране Владе Србије само одговарало овој мултинационалној компанији.

Југовић је за „Нова.рс“ рекао да Влада Републике Србије, на челу са Аном Брнабић, у вези са Рио Тинтом треба да поступа потпуно неутрално.

„Кад ово кажем, мислим да не треба да предузимају никакву радњу, па ни да раскидају споразуме које је потписала Влада бившег режима. Последице проузроковане раскидањем споразуме на иницијативу Владе је финта која иде у корист Рио Тинта. То би значило да смо као држава у обавези да обештетимо Рио Тинто“, сматра он.



Југовић каже да је, због тога, неопходно да се одлучује у Скупштини Србије.

“Неопходно је изгласати Закона о забрани ископавања литијума. У том случају Србија нема никакву обавезу да обештетити било коју компанију, па ни Рио Тинто. Дакле, решење нам не може понудити Влада Републике Србије, већ нам решење једино може омогућити најважнија институција, а то је Скупштина Републике Србије”, поручује Југовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *