Вулин: Тражићу од Брнабићеве аргументе за одлуку о повлачењу дозвола Рио Тинту

1

Александар Вулин (Фото: 021)

Тражићу од председнице Владе Србије да ми за одлуку о повлачењу дозвола “Рио Тинту” или било којој другој компанији, прикаже јасније аргументе од вике организација које финансира Рокфелер, поручио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

„Мој глас не може да се очекује на основу силе која нам прети, већ на основу потреба Србије и њеног развоја“, рекао је Вулин у Бањалуци поводом изјаве председнице Владе Ане Брнабић да је „Влада близу одлуке“ да поништи уговоре на које су се бивше власти обавезале 2004. и 2006. године, што је утицало на пословање „Рио Тинта“ и истраживања залиха литијума на подручју Јадра ради изградње рудника, експлоатације и хемијске прераде руде.

„Док не добијем аргументе који се не заснивају на непријављеним и нелегалним протестима, пребијањем мирних грађана који користе своје уставно право и слободно се крећу, док ми се не објасни зашто је група силеџија важнија од правне процедуре, нећу се изјаснити“, поручио је Вулин у саопштењу које је медијима проследио МУП Србије.


„Пре него донесем одлуку тражићу и да ми председник Србије Александар Вучић лично изнесе свој став, јер знам да он наређења не прима, ни од силеџија, ни од странаца“, најавио је Вулин.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вулин: Тражићу од Брнабићеве аргументе за одлуку о повлачењу дозвола Рио Тинту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *