Да се струка пита: Влада ће правдати наставак пројекта Рио Тинто огромном глобом

0

Покрет “Да се струка пита” оценио је да ће Влада Србије убудуће образлагати разлоге за наставак пројекта компаније Рио Тинто потенцијалним енормним цехом и глобом коју ће грађани морати да плате као обештећење.

„Због тога их упозоравамо, чак и да је то тако, да смо спремни, зарад напуштања пројекта којим оркестрира премијерка (Ана Брнабић), да се одрекнемо свих садашњих и будућих финансијских поклона Владе Србије“, наведено је у саопштењу покрета.

Председник покрета Да се струка пита Владимир Ковачевић изразио је наду да ће због оваквог понашања и како је навео, отклона од свог народа којег би требало да поштује и заступа, садашња влада бити кажњена на наредним изборима.



Он је истакао да би велики рударски пројекти, који је ова или нека друга влада заговарала у име народа којег није питала, убудуће морати да имају референдумски приступ.

“Земља, вода и ваздух не припадају чак ни нама, већ нашој деци и будућим поколењема”, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Навео је и да су Срби показали да су еколошки освешћена нација, као што се, како је додао, припрема и презентација “других освешћења”.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *