Језива претња: Полицајцу смета Дан Републике, хоће да спаљује Србе

0

Фото : Дејан Вукић

Црногорско Министарство унутрашњих послова саопштило је да ће проверити да ли је њихов службеник А.П. на друштвеним мрежама претио Србима „паљењем на ломачи“.

МУП је, наиме, реаговао након што је на профилу под именом „Принц од Титограда“ објављен пост у којем се коментарише песма коју су припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске певали током данашњег дефилеа у Бањалуци, а у коментару се, уз псовку, наводи да их све треба спалити на ломачи, пренеле су „Вијести“.



Министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић рекао је за РТЦГ да МУП оштро осуђује сваки вид шовинизма, дискриминације, нетолеранције, говора мржње, ма са које стране долазили и коме били упућен.

„Случај ће бити пажљиво размотрен и уколико се потврди аутентичност биће покренути поступци у складу са Законом о унутрашњим пословима“, навео је Секуловић.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић (ДФ) позвао је министра Секуловића и директора полиције Зорана Брђанина да суспендују припадника МУП-а и покрену поступак против њега због говора мржње и ширења фашистичких порука преко друштвених мрежа.

„Недопустиво је да припадник МУП-а промовише геноцидни наратив Јасеновца, херцеговачких јама и стратишта српског народа из Другог светског рата“, рекао је Кнежевић за РТЦГ.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *