Протести у Бриселу; грађани се побунили против ковид мера

0

EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Након протеста приведено је 30 особа, саопштила је полиција, а 11 особа је ухапшено пре протеста због поседовања “пиротехнике” и запаљивих материјала.

Учесници су носили транспаренте “Не диктатури вакцинације” и “Не дирајте нашу децу”, указујући на одлуку белгијских власти да одобре вакцинацију деце узраста од 5 до 11 година.

Белгијски министар здравља Франк Вандерброуцке рекао је у недељу за РТЛ телевизију да ради на томе да се у савезном парламенту што пре одржи расправа о обавезним вакцинацијама и увођењу ковид сертификата, као у Француској.



“Мишљења се мењају. Пре годину дана сам рекао: посвец́еност није добра идеја, људе треба убедити. Сада, знајуц́и да 100 одсто становништва заиста треба да се вакцинише, што није био наш став пре годину дана, мислили смо 70 посто је било довољно, потребна је одређена генерализација”, рекао је он.

Он је, међутим, додао да му се не свиђају изјаве француског председника Емануела Макрона, који је рекао да жели да загорча живот невакцинисаним, рекавши да треба избегавати такве поларизације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Премијер Александар Де Кру, који се такође оградио од контроверзних изјава француског председника, рекао је у суботу у интервјуу за Ле Соар да ће “убедити” себе да је обавезна вакцинација оправдана.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *