Гађали смо јајима Рио Тинто, јер јаја су за „јајаре“

0

Фото: Н1

Активисти удружења “Не дамо Јадар” окупили су се испред инфо центра компаније Рио Тинто у Лозници да би, како су рекли, пружили подршку Новаку Ђоковићу. Просторије Рио Тинта су у једном тренутку гађане јајима, због чега је полиција привела Златка Кокановића из удружења “Не дамо Јадар”. Кокановић за Н1 потврђује да су гађали јајима зграду.

Кокановић је за Н1 рекао да је због бацања јаја на улаз у просторије Рио Тинта дао изјаву у полицији он, као и још неколико грађана, и да су убрзо након тога пуштени кући. Тврди да других инцидената није било.

Овај мештанин Горњих Недељица је на почетку скупа рекао да су се активисти удружења „Не дамо Јадар“ окупили како би пружили подршку Новаку Ђоковићу који је, како је истакао, и њима „дао подршку у тешким моментима“.



„Подржао је наше блокаде и протесте, и он је човек који се залаже за здраву животну средину, за здраву храну, здрав ваздух и чисту воду, што не иде заједно са Рио Тинтом“, поручио је Кокановић.

Кокановић је за Н1 рекао да су јаја бацали јер су она за „јајаре“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Приведено је нас шесторо, полиција је била коректна. Дали смо изјаве, привели су нас због ометања јавног реда и мира и видећемо шта ће бити даље. Учествовао сам у томе и то је био један мали перформанс, за разлику од аустралијске полиције која је бацала сузавац испред хотела Новака Ђоковића. Тиме смо ми њему дали подршку јер је он заговорник здраве животне средине“, рекао је Кокановић за Н1 и додао:

Прочитајте још:  УДАРНА ВЕСТ – АБАЗОВИЋ: Рама, Вучић и Изетбеговић су подржали Ђукановића јер су у заједничком бизнису

„Осетили смо потребу и нисмо користили силу и сузавац, користили смо јаја јер су оне за јајаре. Полиција је била тамо стално, па кад смо завршили пришли су и рекли да морамо отићи до СУП-а да дамо изјаву. Нисмо имали никаквих проблема, понављам још једном. За сада не знамо шта ће се десити са тиме“, рекао је Кокановић.



Након привођења Кокановића, активисти су наставили протест испред лозничке полиције.

Подсетимо, више еколошких организација најавило је јуче да ће радикализовати протесте против Рио Тинта. За суботу, 15. јануар, најавили су велики протест и нову блокаду ауто-пута у Београду, као и блокаду једног граничног прелаза.

Премијерка Ана Брнабић рекла је синоћ на Пинку да ће држава одговорити уколико еколошки активисти буду блокирали граничне прелазе, али и да овакву врсту „бахатости не узима за озбиљно“.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *