У Берлину нема грејања ни струје, власт поручила: Грејте се ћебадима!

0

Гужва у реду за вакцинацију у Берлину (Фото Бета/АП)

Данас је без икакве најаве, искључена струја и грејање (топла вода) у чак 370.000 домаћинстава у Берлину, пошто је термоелектрана Ватенфал у Клингенбергу у округу Румелсбург престала са радом.
Како преносе немачки медији, у 370.000 берлинских домаћинстава је више од милион људи без топле воде и грејања.

Наводно, оператер ради на решењу проблема. Међутим, народ се читавог дана смрзава по леденом зимском дану. Кад поново укључе, биће потребно „неко време“ да „мрежа цевовода поново не достигне радну температуру”, речено је у немачким медијима.

Овом великом рестрикцијом струје, коју је Клаус Шваб најавио још пролетос као нову агенду глобалиста после короне диктатуре, посебно су погођени делови Фридрихсфелд, Карлсхорст, Обершоневајд и Трепту-Копеницка.



Окружна канцеларија у Лихтенбергу саветују да прозори и врата буду затворени како би се одржала топлота и да их отварају само када је то преко потребно. Такође власт каже и: “Грејте се додатном одећом и ћебадима.”

Посебно су упозорили да се не пали ватра на роштиљу на плин и угаљ због опасности од гушења, а ни рерна плинског шпорета се не сме користити као грејач.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *