Вулинов МУП покреће дисциплински поступак против полицајаца због певања српских песама у Србији

0

(фото:ИН4С)

Против 12 прибојских полицајаца који су према недавно објављеним снимцима певали песме у којима се величају злочини у Сребреници и Вуковару, покренут је дисциплински поступак.

Радна група Министарства унутрашњих послова формирана по наређењу министра Александра Вулина констатовала је пропусте у раду Управе граничне полиције Прибој, а против 12 припадника те управе који су својим понашањем ван службе и униформе вређали грађане друге вере и националности покренут је дисциплински поступак, саопштио је МУП.

Наводи се да је о свим околностима прослеђен детаљан извештај надлежном тужилаштву на даље поступање.



„На одржаном састанку радне групе са руководиоцима и старешинама Регионалног центра граничне полиције према Црној Гори, наглашено је да полицијски службеници у свом свакодневном раду и понашању у служби и ван службе морају да поступају друштвено одговорно, уз пуно поштовање верских и националних осећања, те да су сви полицијски службеници дужни да обављају полицијске послове у складу са законом, уз доследно поштовање Кодекса полицијске етике“, истиче се у саопштењу МУП-а.

Недавно је објављен снимак прославе у Прибоју, на којој припадници полиције певају песме у којима величају злочине у Сребреници и Вуковару повезујући их са Новим Пазаром и Сјеницом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Полицајац који је рођење детета са колегама прослављао уз песме о злочинима извинио се суграђанима на друштвеним мрежама, а у међувремену је покренут дисциплински поступак.

Полиција у Прибоју идентификовала је 18-годишњег младића који је, како се сумња, у ноћи између 6. и 7. јануара изазвао инцидент у коме се вређају грађани друге нације и вере.

ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *