Америка спрема нове санкције – овог пута директно против Путина?

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Амерички сенатори демократе представиће нови пакет санкција против Русије и руског председника Владимира Путина лично, а могу ступити на снагу у случају ескалације око Украјине, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на одговарајућа документа.

„Демократски сенатори у среду ће обелоданити нови пакет санкција… ако руски председник Владимир Путин изврши инвазију на Украјину“, пише лист.

Како се наводи, санкције које демократе предлажу да се уведу против Русије могу обухватити високе војне званичнике и владине службенике, укључујући руског председника Путина, а такође би циљале кључне банке и систем СВИФТ.

Бела кућа подржава нацрт закона о санкцијама против Русије које предлажу демократе, пише амерички лист, позивајући се на представника Савета за националну безбедност САД.

Подсетимо, украјинске власти, али и бројни западни политичари, у последње време често спомињу могућност руске офанзиве на Украјину иако Москва категорички одбацује све оптужбе тврдећи да Русија не намерава никога да нападне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *