Пропаганда ковид терориста: Вакцина штити и ментално здравље

4

(фото:Србин.инфо)

Ивана Сташевић Карличић, директорка Клинике “Лаза Лазаревић” саветује све да очувају ментално здравље уз здраве животне стилове, чување телесног здравља и волети све оне који вас воле. Сташевић Карличић објашњава какве све утицаје ковид 19 има на ментално здравље.

Од почетка пандемија готово не прође дан а да се неко не пожали да је под стресом, узнемирен, уплашен, нерасположен… Неки су потражили и стручну помоћ. Шта су забележили психијатри током празника, ко је највише тражио њихову помоћ и како ковид утиче на наше ментално здравље.

Ивана Сташевић Карличић, директорка Клинике “Лаза Лазаревић” рекла је гостујући у Јутарњем дневнику да је уобичајена ситуација око новогодишњих празника и још један пик је током жарких месеци у јулу и августу када је око 20 посто више прегледа и пријема.



“Након празника, злоупотреба психоактивних супстанци најчешћи је разлог погоршања здравственог стања. Такође, имамо и прве епизоде, а у светлу пандемије ковидa 19 имамо постковид стања која су праћена и психотичним поремећајима, као и покушајима суицида”, навела је докторка Сташевић Карличић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њеним речима, најчешће се пацијенти јављју због првих психотичних епизода, поремећај расположења и покушај суицида.

“Прва национална СОС линије Министарстра здравља је 2019. почела да ради и наставила да ради током пандемије. Те линије зову сви грађани од Суботице до Врања. Зову све старосне категорије, оба пола. Од скора зову људи који су већ лечени због корекције терапијског протокола, јер не могу због пандемије тако често да долазе”, нагласила је.

Додала је да смо имали два варијатета утицаја пандемије ковидa на ментално здравље – психолошки ефекат који је био током прве године пандемије најзаступљенији као последица стреса, но на то смо се већ адаптирали, а оно што се сада показује да ковид 19 као мултисистемска болнест има утицаја на ментално здравље – поремећај расположења и психотичне епизоде код оних људи који су иначе који имају предиспозиције за обољевање.

Прочитајте још:  ОДГОВОР ДБА НА ГНУСНЕ ЛАЖИ МИРОСЛАВА АЛЕКСИЋА ИЗНЕТЕ У „УТИСКУ НЕДЕЉЕ“

“Код људи који су се лече, а који су преболели ковид у краћем времену пре тога, виђамо плућне емболије и пнеумонија. Плућне емболије се могу очекивати у ургентној психијатрији и иначе, што има везе и са нежељеним ефектима лечења, али тај број је сада већи и уочили смо да је везано за пребољевање ковид 19”, рекла је докторка и апеловала на све да пробају да се не разболе, и да се вакцинишу.

Нагласила је да вакцинација чува и ментално здравље не само телесно здравље од ковид 19.

Покреће се мобилна апликација “Увек са тобом”, a kako je рекла докторка од овог месеца ће бити доступна свим грађанима.

“Ово је још један напор Министарства здравља да превенцију и промоцију менталног здравља да учини појачаним, како би сви грађани могли да се едукују у овом смислу и да добију помоћ”, рекла је Сташевић Карличић.

Директорка Клинике “Лаза Лазаревић” каже да се чекају статистике из претходне године да би могло да се говори о стању менталног здравља на националном нивоу.

“У овом тренутку ми немамо индиција да је дошло до драстичног погоршања стања. Наравно да смо све очекивали и учинили смо све за појачану превенцијију и појачану будност”, напоменула је.

Ивана Сташевић Карличић, директорка Клинике “Лаза Лазаревић” саветује све да очувају ментално здравље уз здраве животне стилове, чување телесног здравља и волети све оне који вас воле, важно је чувати социјалну мрежу, то је оно што храни сваку здраву личност.

РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Пропаганда ковид терориста: Вакцина штити и ментално здравље

  1. Ха, ха … у “вакцини” су све сами мелеми брижљиво скупљани рукама девица са јутарње росе лековитог биља из рајских ненастањених предела Сибира, Амзоније, Афричких и Азијских џунгли … које не праше “кемтрејлси”, а ко се “вакцинише” имаће вид сокола, нове зубе јаче од ајкулиних, поскочност и грциозност дивље мачке, снагу медведа, косу црну и густу као у младе кобиле, мождане процесе као у компјутера најновије генерације … свашта ће још да СЕРУ ови режимски говнари, јадници, послушници за $$$$, троввача и уништитеља баш оног народа који их је грешне склепао и убоге одхранио.
    Ово је АБХ рат а после сваког рата сине Сунце слободе, е а онда суди улица и народне судије а зна се шта следујуе слугама окупатора, катран, перје, клозет јама, вешала, стрељачки вод, ђорка …
    Очигледно је да су неке глуперде бежале са часова историје у “сласте” и паркове из основне школе а сада ће им се то обити о глупаче, ту им паре и садашњи “друштвени статус, дипломе…” помоћи НЕЋЕЕЕЕЕЕЕ као и вајкање “баш сам глупа, нисам знала, мама ми је оправдала што нисма била на часовима историје …”
    Овце су вакцинисане а вукови ће остати да вама суде
    Све личи на геноцид али ако часни званичници и медији кажу да није “е онда није” ПРДЕЖЖЖЖЖЖЖ

    https://odysee.com/@XjVale:a/Merry-Genoxide_subita_hq:0

  2. ивана срце покај се и замонаши, можда ганеш срца судија па ти преиначе казну да наставиш успешну каријеру у установи којом тренутно руководиш али са друге стране решетке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *