Руски лекари су се супротставили „новој нормалности“ СЗО

0

(фото: 3 РИМ)

ИЦД-11 (Међународна класификација болести СЗО) ступио је на снагу 1. јануара 2022. године , а прелазак на нову класификацију у Русији требало би да буде завршен до 2025. године. Министар Министарства здравља Мурашко је 21. априла 2021. године формирао међуресорну радну групу за примену МКБ-11 на територији Руске Федерације.

ЛГБТ и педофилски лобисти су се са посебном надом радовали 2022. години, када ће њихова вољена Светска здравствена организација званично прихватити 11. ревизију Међународне класификације болести (ИЦД), где ће коначно објавити „нову нормалу” сексуалних девијација и девијација, где је педерастија далеко од „најкреативније“ ствари.

Руски психијатри и лекари нису чекали да рак зазвижди на планини, и слали су упите регионалним одељењима и савезном министарству здравља, где су питали – како сада лечити или због западне политике уопште затворити психијатрију? Вреди напоменути да регионална одељења такође нису баш задовољна иновацијама и подржаним лекарима (одговори на упите у материјалу).



Међутим, ово питање одавно није везано за медицину, главну реч воде политичари.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Психијатри наводе да ће их увођење ове „нове реалности” учинити непотребним. Сви психијатријски пацијенти сада ће морати да буду признати као нормални, тако да је индикација њихове болести „нетолерантна“. Почевши, наравно, од хомосексуалаца, трансродних особа, педофила, фетишиста, односно свих који имају парафилне менталне поремећаје.

То је постало могуће након што су 25. маја 2019. године државе чланице СЗО, укључујући и представнике Русије , пристале да прихвате једанаесту ревизију Међународне класификације болести (МКБ-11), која је ступила на снагу 1. јануара 2022. године. “менталне норме” и “норме сексуалног понашања” формулисане у МКБ-11, нормализују хомосексуалност и транссексуалност као опције за здраво људско понашање . Поред тога, друге парафилије ће престати да буду безусловни поремећаји сексуалног нагона.

Прочитајте још:  Хамас поново ударио на Тел Авив

У МКБ-11, привлачност према истом полу сматра се „нормалом пер се“, а друге парафилије се сматрају поремећајима само када их особа не перципира као нормалне и изазивају „значајан стрес“. Према ИЦД-11, такви облици девијације као што су педофилија или бестијалност су у фази нормализације , мање или више која одговара стадијуму хомосексуализма из 1973. године. Истовремено, СЗО изјављује да, чак и не покушавајући да сакрије, да се ово питање не односи на медицину.

Професор Џефри Рид, вођа пројекта за ревизију ИЦД, члан Одељења за ментално здравље СЗО, у свом чланку „Сексуалност и родни поремећаји у МКБ-11“ наводи: „Главни мотив за ову одлуку био је протест против стигме која прати препознат као ментални поремећај у многим културама и земљама. Одељење СЗО за ментално здравље и злоупотребу супстанци напорно ради на смањењу стигме повезане са менталним поремећајима .”

Превод на руски – ако пацијент себе сматра здравим, онда је здрав и ако се у земљи сматра нормалним, онда је ово нормално. Иначе, у низу региона Демократске Републике Конго сматра се нормалним, па чак и веома корисним за здравље да једу пигмеје – људе малог раста, тако да СЗО још увек има места за пад.

Овде наши психијатри нису могли да издрже – ако се овако „лечи“, онда ће сутра на хомосексуалце и педофиле кренути шизофреничари и људи са биполарним поремећајем који не могу да се лече.

„Ако идемо ауторовом логиком, онда треба депатологизовати свако стање препознато као ментално обољење, јер то стигматизује и острацизује са стране друштва. Дакле, особе са деменцијом, оболеле од шизофреније или биполарно-афективног поремећаја треба препознати као здраве, такође, јер то такође намеће да се етикетирају као болест . А онда – да се психијатрија потпуно укине као непотребна” , написао је у свом обраћању др Данил Григоријевич Немчанинов.

Прочитајте још:  Песков:Срби су близак народ али неће бити лако

И далеко од тога да је усамљен – подигла се скоро цела елита совјетске психијатрије. Доктор медицинских наука и професор ГС Кочарјан о томе пише: „Тренутно постоје процеси који имају за циљ промену односа према транссексуалности, који се манифестују у конкретним акцијама које имају за циљ њену нормализацију. Међутим, они се не заснивају на научном приступу проблему, већ на експлоатацији идеје људских права, доведеној до логичког апсурда.

Pušten u rad telekom centar za podršku 5G uslugama

Научници ФСБИ „Национални медицински истраживачки центар за психијатрију и наркологију им. В.П. Српски“: „А како се шире информације о могућности промене пола, расте и број особа које желе да промене пол, што указује не на повећање учесталости транссексуализма, већ на хетерогеност услова у којима се такве идеје могу јавити“.

Њихове колеге Г. Ие. Веденски и С. Н. Матевосјан додају: „Уместо правилног организовања правне и медицинске помоћи таквим пацијентима, питање се решава кардинално – искључивањем нозолошке јединице из класификације. Да бисмо били доследни, онда је потребно све психичке поремећаје због постојеће стигматизације прогласити варијантама норме или их кодирати не као менталне поремећаје, већ нешто друго“, будући да су друштвене последице патологије применљиве на било које психичке поремећаје.

Како примећују лекари, у садашњим условима руски лекари немају званичан јасан став у односу на одступања од полних и менталних норми. Правни сукоб настаје у пружању психотерапеутске помоћи особама, посебно малолетницима, који могу потражити помоћ када се суоче са проблемима родног идентитета или хомосексуалним поривима, на пример, услед сексуалног насиља. Један од приступа распрострањених у западним земљама је тзв. Геј / транс афирмативна терапија.

Прочитајте још:  Русија би могла блокирати Википедију

У оквиру овог приступа, предлаже се да се малолетном пацијенту обавести да је наводно „постигнут консензус у науци“, да је његово психичко стање „апсолутна норма“ која не захтева никакву промену . Ово је кршење члана 6.21 Законика о управним прекршајима Руске Федерације – „Промовисање нетрадиционалних сексуалних односа међу малолетницима“, а у оквиру поднесака МКБ-11, психолози и психијатри аутоматски спадају у ранг преступници.

Васељенска ТВ/3 РИМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *