Џонсону се „љуља“ позиција? Из његове странке позивају да поднесе оставку

1

Борис Џонсон (Фото: АП Пхото/Алберто Пеззали)

Такав позив је уследио након Џонсоновог признања да је присуствовао забави у својој званичној резиденцији током локдауна уведеног због корона вируса.

Премијерска позиција Бориса Џонсона је под знаком питања, након што се британски премијер данас суочио са позивима из своје Конзервативне странке да поднесе оставку, оцењују британски медији.

Такав позив је уследио након Џонсоновог признања да је присуствовао забави у својој званичној резиденцији током локдауна уведеног због корона вируса.

Џонсон је јуче упутио „искрена извињења“ због окупљања у Даунинг стриту у мају 2020. године, наводећи у парламенту да разуме бес јавности због овог открића, преноси агенција Ројтерс.

Лидер конзервативаца у Шкотској, заједно са неколицином других истакнутих посланика, позвао је Џонсона да поднесе оставку, наводећи да је његова позиција неодржива.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Расположење није сјајно. Међу мојим колегама постоји велика забринутост због штете коју ова открића наносе Конзервативној странци. Али мислим да је јуче дошло до преокрета у мишљењу”, изјавио је Џејк Бери за ББЦ, члан Конзервативне странке.

Џонсон је јуче први пут признао да се придружио скупу одржаном у башти Даунинг стрита 20. маја 2020. године, наводећи да је остао око 25 минута да би се захвалио на, како је мислио, радном догађају, преноси Тањуг.

Он је рекао да се каје због свог поступка.

У извештајима медија се наводи да су столови у башти били постављени за храну и вино, док је позивом упућеним за око 100 људи сугерисано да се искористи лепо време.

У позиву је писало и “донеси своје пиће”.

У то време, друштвени контакт је био ограничен на минимум и многи људи су били бесни што нису могли да посете своје вољене на самртној постељи или присуствују сахрани.

Прочитајте још:  Коронаверски отпадници вакцишу људе у црквама

Као одговор на захтеве противника за његову оставку, Џонсон је рекао да људи морају да сачекају исход интерне истраге коју спроводи виши државни службеник Сју Греј, чији се извештај очекује у наредне две недеље.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Џонсону се „љуља“ позиција? Из његове странке позивају да поднесе оставку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *