Грчића више нико ни не помиње, али на рачун Зоране Михајловић нижу се оптужбе

0

(фото:НСПМ)

Само дан пошто је Милорад Грчић поднео оставку и одговорност пребацио на министарку рударства и енергетике, провладини медији отворили су причу о томе да је Михајловић страним амбасадама достављала податке о енергетском систему. Председник у серији хаварија види, како објашњава, трагедију у односима унутар власти и најављује да ће нови в.д. директора ЕПС-а бити постављен за два дана.

Док као бивши в.д. чека, како је то председник срочио, нешто друго да ради, Мића врши дужност, тј. упире прстом – ако, како каже, и један дан после избора Михајловић остане министарка, енергетски систем осуђен је на смртну казну.

„Милорад Грчић као грађанин може да говори шта год хоће, али да као директор мора да положи рачуне. Није Зорана запалила багер, Грчић је покушавао да своју одговорност пребаци на друге и нормално је да према неком ко је против нестручности и нерада има отпора“, наводи Зорана Михајловић.

Због серије хаварија и председник је ушао у зону високог напона.

“Неко би рекао да се нека грчка трагедија догодила у Србији, ја ово посматрам као трагедију у нашим односима унутар власти, зато што хоћу да радите више, да радите боље. Он вероватно сматра њу кривцем за свој одлазак , она вероватно сматра њих, не знам…недовољно стручним или послушним”, рекао је председник Србије Александар вучић.

“Јел треба да постоји нека реакција Владе, када неко напада чланове Владе или да се ово разјасни, да ли је истина то што он каже о њој или она о њему? Јел мислите да грађанима прија кад се овако оптужују, а да не виде резултат?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  KО ЈЕ АЛБАНЦИМА ТО ДАО? Били на договору са Вучићем па у Бујановцу формирали власт без Срба којих има 50%

Вучић: Не мислим да прија, мислим да је боље да отворено разговарају и износе аргументе, а влада ће на крају да донесе своје одлуке.

А један од чланова Владе на националној фреквенцији коментарисао је наводе да је министарка Михајловић наводно страним амбасадама достављала податке о енергетском систему.

“Уколико је то истина то је прворазредни скандал, а то ће се наравно испитати”, каже министар грађевинарства Томислав Момировић.

Новинар: Вечерње новости су озбиљан медиј, ако они то ставе на насловну страну то је преозбиљно да би се преко тога прешло да вас не питамо и зато извините молим Вас…

Момировић: Апсолутно се слажем, зато и одговрам без обзира што причамо о колегама из Владе.

А прича о томе чији је Михајловић шпијун водила се и на другој националној фреквенцији, док су министарку окруживали трубачи.

Марић: Он је открио да ти радиш за Русе, а сви мисле да ти радиш за Американце…

Зорана Михајловић: Ово је феноменално (смех) јел то онда значи да мене Шешељ воли ако ја радим за Русе

Синдикалци из ЕПС-а не мисле као Шешељ, већ закључују да радећи за своје менторе из западних амбасада, министарка разграђује електроенергетски сектор.

“Дириговани напади Михајловићеве на ЕПС нису у контексту поправљања ситуације у смислу стабилности енергетског система Србије, већ у правцу испуњења њених циљева, датих обећања и преузетих обавеза од страних лобија да ЕПС спусти на колена и од Србије направи енергетског зависника. Њен задатак и улога као министарке јесте да урушавањем енергетског система осакати ЕПС како би га распродала у бесцење”, навео је Синдикат радника ЕПС-а.

Прочитајте још:  Бура у ЕПС-у: Синдикалци прете штрајком!

И док министарка прогнозира да ће због незнања и јавашлука бити потребно неколико година да се стабилизује систем у Колубари, а председник најављује да ће за два дана ЕПС добити новог директора, јавност и даље не зна цену енергетског колапса. Зна се само ко ће то да плати.

Вучић: Па ми плаћамо.

РТС: Кад кажете ми мислите на грађане?

Вучић: Мислим на све нас и плаћамо добро.

РТС: Како мислите да платимо ако не поскупи струј?

Вучић: Ма плаћа Влада зато и говорим да имамо добру финансијску ситуацију.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *