Вучићев инвеститор за Врање производиће обућу за војску и полицију

0

(фото:Нова.рс)

Почетком августа прошле године без посла је остало око 1.000 радника Геокса, након чега су уследила обећања са врха, међу којима и оно да ће Теклас у Владичином Хану решити судбину 650 отпуштених до марта ове године. Према најновијим информацијама од запослених у Текласу, у овој компанији тренутно ради око 1.200 радника, од којих је тек око 300 из Врања.

Немачки инвеститор који ће за годину дана запослити 1.000 радника већ у фебруару долази у Врање након затварања италијанске фабрике Геокс и отпуштања радника, ново је обећање председника Александра Вучића од пре неколико дана.

Најава о доласку мистериозног инвеститора стиже истовремено са наводима запослених из Текласа у Владичином Хану, који је по ранијем обећању председника требало да запосли бивше раднике Геокса, да се због премештања у Врање погони гасе и да „посла нема ни за њих“. Према незваничним сазнањима портала Нова.рс, мистериозни инвеститор из Немачке је компанија Хаиџ Гроуп, специјализована за производњу обуће за ватрогасце, полицију, војску и др.

Почетком августа прошле године без посла је остало око 1.000 радника Геокса, након чега су уследила обећања са врха, међу којима и оно да ће Теклас у Владичином Хану решити судбину 650 отпуштених до марта ове године. Према најновијим информацијама од запослених у Текласу, у овој компанији тренутно ради око 1.200 радника, од којих је тек око 300 из Врања.

“Успели су они да запосле и више од 300 радника из Геокса, али је доста њих одустало. Сада убрзано празне фабрику. Посла нема ни за нас. Већ је доста радника из фабрике у Хану повучено за Врање, само нам стигне обавештење да смо од сутра тамо. У веома кратком временском периоду погони су пресељени у Врање, јер ће тамо свечано бити отворен. Испада да Хан испашта сада због Врања” – каже наш саговорник из Текласа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вучић није рекао да неће признати Косово, већ да то неће урадити тако лако!

Просечна плата људи који су спас након отказа у Геоксу успели да нађу у Текласу, је око 50.000 динара, каже наш саговорник, о чему су недавно писале и Јужне вести.

Иако за око 800 отпуштених решење и даље није стигло, стиже ново обећање – гостујући на телевизији К1, председник је најавио да ће у Врање у марту, месец дана пре избора, доћи “једна немачка компанија, много солиднија од Геокса, много боља, која ће већ у фебруару да запосли значајан број људи а у року од годину и нешто дана негде око 1.000 запослених”. Није открио о којој се компанији ради.

Према незваничним сазнањима портала Нова.рс од некадашње управе Геокса, у питању је нова фабрика обуће, компанија Хаиџ Гроуп, која је специјализована за производњу обуће за војску, полицију, ватрогасце и друга униформисана лица.

“Рано је за више информација, знаће се за недељу дана. Али неће бити 1.000 радника одмах, биће на почетку свега 40-ак, а до краја године можда и преко 100. Колико знам, они су због бољих услова и логистике ипак више хтели да отварају погон негде у Војводини. Али изгледа да ће лакше радити ако то буде у Врању!”, каже наша саговорница.

Сања Петров/Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *