Данас нико са сигурношћу не може да каже ко су директори у ТЕНТ-у и ЕПС-у

0

(фото:Нова.рс)

Члан Главног одбора Синдиката рударства и енергетике „Независност“ Драгослав Љубичић рекао је да данас нико са сигурношћу не може да каже ко су директори појединих огранака у Електропривреди Србије (ЕПС), а ко је генерални директор је питање за награду.

„Тешко је са сигурношћу тврдити ко су данас директори појединих огранака у ЕПС-у, а ко је генерални директор је за наградно питање“, рекао је Љубичић који је диспечер у том предузећу.

Додао је да не зна да одговори ко је директор ЕПС-а иако је доскорашњи в. д. директора Милорад Грчић пре два дана дао неопозиву оставку.

Љубичић је рекао да не зна ни ко је данас потписао уговоре о раду за двадесетак машиновођа који су преузети од „Про Тента“, фирме која изнајмљује радну снагу, највећим делом ТЕНТ-у.

Додао је да је држава највећи изнајмљивач радне снаге, јер је државно предузеће „Про Тент“ заправо агенција за изнајмљивање радне снаге.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„‘Про Тенту’ је основна делатност изнајмљивање радне снаге. Они радници које ангажује ЕПС преко ‘Про Тента’, имају 60 одсто плате у односу на раднике запослене у ЕПС-у иако раде исти посао, а разлика у тим платама је заправо огромна маржа ‘Про Тента’“, рекао је Љубичић.

Предузеће „Про Тент“ активно је на тржишту од септембра 2003, а основао га ТЕНТ као предузеће за пружање услуга. У октобру 2005, ТЕНТ је пренео оснивачка права на Владу Србије и од тада „Про Тент“, како је наведено на сајту тог предузећа, послује као привредно друштво.

Од самог настанка, како је наведено, „Про Тент“ се базирао на пружање услуга из машинског и електро одржавања у ТЕНТ-у. Од 2009. године, „Про Тент“ је пружао услуге из свих области ТЕНТ-у, Електромрежи Србије, Београдским топланама, Градској општини Обреновац, општинским јавним предузећима и другим.

Прочитајте још:  Струја ће поскупети иако ЕПС и са овом ценом остварује зараду

Од септембра 2009, након спајања са деловима „Сава Тент“ који је пружао услуге и радничког ресторана „Про Тент“ је, како је наведено, у могућности да пружа квалитетне услуге из разних области са преко 6.500 запослених.

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *