Бивши робијаш и ратни злочинац Курти забранио одржавање референдума на окупираној територији

0
косова , приштине

Одметничка скупштина у Приштини усвојила је резолуцију против организовања српског референдума на Косову и Метохији. За је гласлао 76, није било гласова против нити уздржаних, преносе косовски медији.

Курти је на данашњој ванредној седници рекао да је једна од тачака да грађанима са двојним држављанством омогућено да гласају путем поште, или преко Канцеларије за везу Србије у Приштини.

Ова резолуција садржи укупно осам тачака.

“Скупштина Косова, као представник грађана , изразила је заједнички став да се организовањем референдума Републике Србије на Косову (и Метохији) крши (непостојећи) Устав и суверенитет (лажне) републике Косово и да је у супротности са (непостојећим) Уставом, косовски закони и норме и међународна пракса”.

Он се противи и читавој међународној заједници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, приштинско привремено руководство јуче се састало с амбасадорима земаља Квинте који нису говорили за медије.

Састанак са Вјосом Османи, Гљауком Коњуфцом и Аљбином Куртијем, одржан је поводом гласања Срба на референдуму у недељу, али није дао резултата.

Потпредседник Српске листе Игор Симић је, на данашњој седници скупштине у Приштини, казао да тема која је на данашњем реду већ има свој епилог јер очигледно да је одлука већ донета.

Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *