КоССев: Срби са КиМ гласаће на референдуму у Рашки?

0

Лидер Грађанске иницијативе Српски опстанак Александар Арсенијевић рекао је данас порталу Коссев да, према информацијама које има, у недељу у осам сати ујутро је организован одлазак за запослене у институцијама Србије на северу Косова за Рашку, како би гласали на референдуму о уставним променама.

Уколико се гласање за српске држављане са Косова сутра буде организовало ван територије Косова, биће то први пут, преноси Коссев.

Сви изборни циклуси Србије су до сада на Косову одржавани, а од почетка бриселског процеса, уз посредовање ОЕБС, на Косову називани „прикупљање гласова“.

Арсенијевић је позвао грађане на Косову да сутра у подне изађу на протест због тога што на Косову неће бити дозвољено гласање Србима.

Званична Приштина не дозвољава било какво другачије гласање, осим у просторијама Канцеларије за везу у Приштини или преко поште, на шта Београд не пристаје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А четворица Митровчана – Небојша Јовић, Иван Милетић, Игор Виријевић и Небојша Милетић, изашли су данас на шеталиште где су развили транспарент „Србска Митровица поручује сачувај Космет. Заокружи ‘Не’ на референдуму, одбрани Космет и Устав“.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *