ЛУКАШЕНКО ПОСЛАО СИГНАЛ СВИМА КОЈИ „Оштре мач“ НА РУСИЈУ И БЕЛОРУСИЈУ

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко послао је сигнал свима који „оштре мач“ против његове земље и Русије.

Према речима Лукашенка, операција мировних снага у Казахстану била је сигнал свима који су одлучили да се мешају у послове Белорусије и Русије. Он је такву изјаву дао током састанка са мировним контингентом који се дан раније вратио из Казахстана, преноси БелТА.

„Ово је сигнал свима који оштри мач по ободу белоруско-руских граница“, упозорио је он.

Подсетимо, власти Казахстана су затражиле од ОДКБ-а да пошаље мировне снаге када су наоружани милитанти, користећи масовне протесте, почели да разбијају продавнице и нападају полицајце. Чим су мировне снаге биле на месту, казахстанска полиција је брзо успоставила ред на улицама.

Важно је напоменути да снаге ОДКБ-а нису учествовале у чишћењу. Чували су само кључне објекте и били на сигурној страни. Њихово присуство омогућило је казахстанским безбедносним снагама да концентришу све своје напоре на хватање бандита.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чим се ситуација стабилизовала, мировне снаге су напустиле територију Казахстана. САД, Европа и Украјина су, међутим, покушале да прикажу ситуацију као да је ОДКБ скоро преузео Казахстан. Организација је оптужена за мешање у послове републике, иако је слала помоћ управо на захтев руководства земље.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *