ТО НИСУ ЛЕКАРИ… „Ове људе више није могуће звати лекарима. Вероватно ни људима

0

Лекари Ковид болнице (Фото: Јутјуб)

У вези са могућим блиским крајем актуелне „пандемије” политике, лекарска класа, која је, наравно, за две године добила огроман политички (по свему судећи, не само) капитал, жели да настави банкет. Што је разумљиво, мада не са моралне тачке гледишта.

У „новој нормалности“, медицинска класа ће имати прилично привилегован положај у вези са изабраном стратегијом терора кроз размену личних права и слобода за „безбедност“. Међутим, период медицинске доминације у политици ће се скратити – пуштени су у арену са наменом да разбију све сумње, али сигурно нико не намерава да их држи у тако удобном положају дуже него што је потребно. У будућности ће њихова улога бити смањена у односу на садашњу, иако ће иу будућности имати прилично значајан значај.

Медицина у „новој нормали” свој комад хлеба добија кроз пројекат „претплатне здравствене заштите”. Његова суштина, ако одбацимо све врсте везица, је крајње једноставна и истовремено апсолутно нехумана: континуиране вакцинације треба да поткопају природне одбрамбене механизме човека, буквално униште природни имунитет и „закаче“ човека на лекове. Без којих би једноставно умро. Ово је стратегија обичног дилера дроге, у томе нема ничег посебног.

У извесном смислу, антиутопија „Воловог сата“ остварује се цивилизацијом дуготрајних и краткотрајних становника Торманса. У ствари, „претплатничка медицина“ је већ данас способна да реализује ову причу. Корисни чланови друштва примаће мање штетних супстанци и са дугим периодима између њих, због чега ће моћи дуже да живе. Бескорисни баласт ће се пунити лековима и до 30. године претвориће се у живе лешеве. Након тога, на њих ће се примењивати закон о еутаназији – добровољно или из медицинских разлога.

Прочитајте још:  Криза демократије на Западу личи на кризу комунизма у СССР-у

Алгоритми који ће одредити корисност чланова друштва – то је ресурс за који ће се водити жестока борба. Онај ко контролише право на живот биће права моћ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ову слику можете назвати теоријом завере или теоријама завере. Сакривање главе у песку је увек удобно. Али не заборавите да је половина светске популације већ прошла кроз прву фазу – најмање једну, а често и вишеструку вакцинацију. Да, постоји период засићења, а за неко време ће морати да се обустави процес „нормализације“ – даље повећање броја ињекција пратиће превисока потрошња ресурса (пре свега административних и менаџерских). Али треба напоменути да за сада привремени резултати пројекта “новог нормалног” за његове дизајнере изгледају прилично успешно.

Никада у читавој људској историји није било такве преваре у тако огромним размерама. Вероватно би било смешно очекивати да ће све успети из првог покушаја, али ће после неког времена поступак бити поново покренут. Са каквим алатима је питање.

Лекари, наравно, очекују да ће они остати тражени у наредним итерацијама „новог нормалног“ процеса, иако можемо очекивати појаву нових претњи: климе, компјутера — а иза сваке нове претње биће групе спремне да понуде своје услуге у питањима кошмаривања становништва планета. Али док су доктори, наравно, на коњима.

Ове људе више не можете звати докторима. Вероватно и људи. Али са становишта функционалности коју намеравају да имају у будућности, њихови поступци су прилично смислени и рационални. Лекар више није хумана професија, већ једноставно карика у менаџменту. Управљање страхом. Доктор ће сада бити тај који ће одлучити да ли ћете живети још један период између ињекција или можете да се компостујете. А ово је моћ. Ко ће се добровољно одрећи власти?

Прочитајте још:  Ко су носиоци Ђиласове листе "Србија против насиља"

Васељенска/3 РИМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *