Протест станара Блока 8 због „наказе“: Весићу не верујемо ни како се зове

0

Више десетина грађана окупило се у Блоку 8, у знак протеста против градње стамбено-пословног објекта од 47.000 квадрата у њиховом крају.

Незадовољни станари протестују зато што изградња нове зграде прети да угрози доступност природном светлу, а самим тим и квалитет живота станара оближњих зграда, као и приступ паркингу, а како је наведено у саопштењу новобеоградског одбора Странке слободе и правде (ССП), изградња зграда од 10 и више спратова представљала би “нови урбанистички злочин”

Протест је омасовљен а све више људи се окупља да искаже своје незадовољство због поменуте градње.

Међу присутнима на протесту су, осим станара Блока 8, И станари околних квартова који су се окупили како би подржали комшије у борби.

Један од управника зграда, говорећи за портал Нова.рс, изразио је незадовољство тренутним стањем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Весићева изјава да су дезинформације да ће се било шта градити у Блоку 8 на Новом Београду, те да је тај план заустављен још пре неколико месеци је бенседин за станаре.. То каже сада а шта ће бити после 3. априла? Кад нам да написмено да овде ништа неће да се гради, тад ћу да му верујем, овако му не верујем ни да се зове Горан Весић”, рекао је управник зграде.

Своје суграђане подржали су и архитектка Драгољуб Бакић, лидер покрета Не давимо Београд, Добрица Веселиновић, као и Саво Манојловић, који је у изјави за портал Нова.рс дао подршку данашњим протестима.

“Дошао сам да подржим другаре из мог краја. Све успешне одбране личе једна на другу а мене ова подсећа на одбрану парка на Бановом брду И зато се надам да ће бити успешна”, рекао је Манојловић.

Прочитајте још:  Како комуналци „рекетирају“ Београђане: Пљуште казне за паркирање…

“Био је у плану комплекс од 47.000 квадрата. Да би тај комплекс постојао, постоји и жртва коју треба да платимо. Прва жртва је зграда Центротекстила, која мора да нестане, да се сруши. Осим Центротекстила, постоји још једна жртва – зелена површина. Замислите сценарио, лето, 30 степени ујутру. Будите се ујутру и прва ствар коју морате да урадите је да упалите светло. Хоћемо ли да живимо у тунелу, у пећини?”, рекла је једна од станарки.

Окупљени станари су се запитали и зашто Весић није дошао да их подржи кад већ, како каже, од градње неће бити ничега, додајући да траже од града да се Блок 8 заштити као културно добро Београда.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *