Како је др Кон помогао аустралијским властима и допринео Нолетовој депортацији

1

(фото:Фејсбук)

Вишедневна агонија првог тенисера света Новака Ђоковића данас је добила најгори могући епилог – одлуку о депортацији. Током судског процеса против Новака аустралијске власти су се позвале и на ставове из Србије, уз посебно истицање изјаве Предрага Кона.

„У Ђоковићевој родној земљи, где се процењује да је потпуно вакцинисано мање од пола становника Србије против ковида, а Ђоковићеви ставови су били критиковани од стране Предрага Кона, епидемиолога који је оптужио спортисту да ствара заблуду“, навели су на суду представници Аустралије.

Овај Фејсбук статус Предрага Кона постављен је још у априлу 2020. године, а тада је изазвао велику буру и опречне ставове у Србији. Др Кон морао је да објасни шта је заправо хтео да каже.

„Ја сам један од највернијих Ђоковићевих навијача, један од најватренијих. Овде сам ја нашем велемајстору пожелео све најбоље. Али сам му саветовао да о вакцинацији не говори. Жао ми је што нисам имао прилике да имам утицај на њега и објасним му да је имунизација основа здравља становништа“, рекао је Кон.

Иначе, то што је његов статус послужио аустралијском суду сигурно је тешко пало др Кону, великом поклонику Ђоковића чији Фејсбук профил обилује бројним статусима који исказују велику подршку и дивљење Новаку. Ипак, како се Кон осећа нисмо успели на сазнамо, пошто није одговорио на наше поруке и позиве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како је др Кон помогао аустралијским властима и допринео Нолетовој депортацији

  1. Данас, када је познато да су бедници протерали Новака а да су се у формирању мишљења позивали и на србске власти и др. кона, оно што би Ноле могао да уради и да им се „ захвали „ била би његова кандидатура за Председника Србије.
    Немам ни грам сумње да би огроман број грађана са одушевљењем гласао за њега, а после његове победе као онај ко предлаже мандатара за председника Владе имао би одлучујући утицај да коначно грађани нашег логора Србија коначно почисте сав антрополошки шљам који се запатио и окотио.
    И да грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине пусте воду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *