Синдикат радника поште: Станари гађају поштаре јајима

0

(фото:Н1)

Синдикат радника поште Слога саопштио је да су запослени Поште Србије у Земуну, у експозитури у Улици Прве пруге 1, свакодневно на удару “љутих и преварених” станара зграде у којој се налази пословница, који их поливају водом, гађају јајима и опасним предметима по живот, због чега ће бити приморани да организују обуставу рада.

Циљ обуставе рада биће да се експозитура Поште што хитније измести са те локације, наводе у синдикату Слога.

Наводе да је ту експозитуру, са три аутоматизована шалтера „помпезно“ 15. новембра прошле године отворио вршилац дужности Поште Зоран Ђорђевић, а да је станарима тада речено да ће ту бити шалтери са уплатом – исплатом, а не доставна пошта са куририма Пост експреса.

Станари и запослени суочавају се, како наглашавају, са несносном буком поштанских камиона који довозе размену поште у четири сата ујутру.

“Не постоји адекватни прилаз експозитури, па се скенирање пошиљака обавља напољу, испред зграде, уз буку која оправдано смета станарима, али и радницима поште који су приморани да то врше напољу, посебно сада у зимским условима”, поручују из Слоге и наводе да је то разлог због кога станари показују револт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додају и да су радници пријавили проблем директорки радне јединице Земун и добили обећање да ће решење бити пронађено најкасније до 4. јануара, што се није десило.

“Оправдано сумњамо да иза свега стоји ‘Уговор’ који је Пошта потписала са непознатим власником простора који је очигледно на штету станара и Поште Србије, јер се очигледно ради о неадекватном простору за обављање доставне поште”, закључују у синдикату “Слога”.

Прочитајте још:  Протест станара Блока 8 због „наказе“: Весићу не верујемо ни како се зове

Подржавају обуставу рада радника експозитуре 144 у Земуну јер, како наглашавају, запосленима су озбиљно угрожена радна права, док су станари уместо поштанско – мењачке услуге добили “бучно и фреквентно камионско стовариште” због чега не могу да спавају.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *