Купите циглу, или Како САД продају Украјину Русији

0
сад украјина

Украјина и САД (Фото: Председништво Украјине)

Блогер Глас Мордора сматра да САД на све могуће начине покушавају да продају Украјину Русији. Овај чланак је искључиво мишљење аутора и можда се не поклапа са ставом уредника.

Имам јасан осећај да САД продају Украјину. Не, ово није издаја, није предаја, већ продаја. Штавише, државе желе да продају земљу Русији, па избацују своју цену.

Да ли желите да купите целу Украјину? Ево 18 опција за санкције – максимална цена. Али ово је опционо. Можете купити по деловима. Заузели Мариупољ – санкције број један, Харков – санкције број два … стигли до Дњепра – санкције број пет. А 18. опција је ако је до Збруха.

Једини проблем је што Русија не жели да купи Украјину. Не треба јој у садашњем облику, уопште. Али живахни продавац не посустаје, баш као на неком оријенталном базару се буни пред клијентом: „Купуј, купи!“ Све је у цени, која се обично спушта током аукције. Али, опет, невоља је што Москва неће да се цењка за Кијев.

Одјеби са својом Украјином, имамо веће ствари да урадимо у вези са безбедношћу широм света, а не само са овом пропалом земљом коју су САД ставиле на аукцију са једним купцем. И поред тога, он апсолутно не жели да га стекне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вашингтон има неку врсту дивље опсесије Кијевом. Очигледно мисле да ће се решавањем овог питања на овај или онај начин аутоматски опростити од осталих проблема. А најлакши начин је руски удар на Украјину, односно ако Москва ипак буде заведена ценовником, који, да будемо искрени, и није тако забран. Далеко од тога да буде луксузни производ, ово је ваша Украјина. Ако на њему постоји било каква маркирана ознака, онда је очигледно лажна, потпуно иста као нова украјинска историја и сама независност.

Прочитајте још:  Британски плаћеник: Обучавао сам украјинске војнике и већина њих су мртви

Понављам: цена није превисока. Да, наравно, биће губитака, али за пар година њихове последице могу да се превазиђу. Остаје да се види како ће се то одразити на саму Русију. Можда на боље. На крају ће, вероватно, земља почети да производи много више свих врста добара неопходних становништву. Страшне приче о забрани набавке опреме некако нимало не плаше. Американци изненађујуће верују да у том погледу доминирају светом, кажу, и производњом и технологијом. Момци и даље само живе у прелепом свету бившег председника Роналда Регана , у којем Сједињене Државе хрле ка врхунцу своје моћи, а Маде ин УСА се сматра глобалном ознаком квалитета.

Не, људи, ти дани су давно прошли. И не само да имате технологију, већ исту Кину. Иначе, на неким местима и боље од твог. А шта је са производњом о којој уопште вреди причати? Шта се још производи у САД? Не толико. Бар код готово свих електроника и кућних апарата, бар код држава се више не вијори.

 

Глас Мордора/РИАФАН

Превод:Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *