Лавров: САД се мешају у унутрашње послове Босне и Херцеговине

0
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Вашингтон наставља да се меша у унутрашње ствари Босне и Херцеговине и одобрава покушаје да се ова држава претвори у унитарну, подстичући сатанизацију Републике Српске, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за новинаре после разговора са хрватским колегом Горданом Радманом.

„Сада се активно предузимају покушаји да се Босна од државе у којој постоје два ентитета и три државотворна народа са једнаким правима претвори у унитарну државу. А уз подстицај неких западних земаља, пре свега САД, сатанизација Републике Српске и њеног руководства се користи у ове недоличне сврхе“, истакао је Лавров.

Министар је истакао да је „веома индикативно да су, уз све позиве да се не мешају у унутрашње ствари других држава, Сједињене Америчке Државе именовале специјалног представника за спровођење изборне реформе у Босни и Херцеговини: ради се о сферама утицаја. Ово сматрамо веома индикативним у смислу приступа Сједињених Америчких Држава проблемима на Западном Балкану“.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *