Протест испред РИК-а због резултата референдума, било и мањег кошкања

0

Foto N1

Представници Двери, Заветника, Покрета обнове краљевине Србије и странке Здрава Србија организовали су и вечерас протест испред Републичке изборне комисије.

Поручују да је референдум покраден, да је на бирачким местима забележен велики број нерегуларности, због чега ће самостални посланик Владан Глишић сутра предати РИК-у све приговоре које су њихови контролори прикупили, преноси Н1.

На скупу, на којем су се појавили и представници Народних патрола и Левијатана, дошло је и до мањег кошкања након што је из масе неко провоцирао говорнике.

Покрет Заветници тражи да се пониште резултати референдума

Покрет Заветници затражио је да се пониште резултати референдума о уставним променама, јер, како тврди, према подацима добијеним од контролора у свим већим градским срединама победила је опција „не“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са свих репрезентативних места стигли су резултати који показују да је било двоструко више гласова за опцију не, рекла је Милица Ђурђевић из Заветника на протесту испред Републичке изборне комисије у Београду.

Навела је да је опција „не“ апсолутно победила у Београду, Ужицу, Чачку и Новом Саду и да ће поднети приговоре РИК. Према њеним речима, циљ власти је био да испуне диктате Венецијанске комисије и да ће, ако се направи један преседан, доћи ће на ред и преамбула у Уставу о Косову.

Резултати нису у складу са вољом грађана, рекла је Ђурђевић и истакла да ће Заветници бранити ту вољу.

„Србија је јуче рекла не и храбро одбранила Устав, а нерегуларности су бројне“, рекла је Ђурђевић.

Прочитајте још:  И западни намесник Брнабићка позвала да се гласа за промене Устава

Улица краља Милана у центру Београда, у којој се налази седиште РИК, била је блокирана током протеста.

Двери: Први пораз СНС

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је пред седиштем Републичке изборне комисије у Београду да је референдум о уставним променама први пораз владајуће Српске напредне странке и велико „не“ режиму председника Александра Вучића, Рио Тинту и издаји Косова.

„Победило је „не“ и РИК покушава да промени изборну вољи грађана. Ово је само увертира оног што нас чека (на изборима) 3. априла, јуче је режим Вучићев начет, а у априлу ћемо га докусурити“, истакао је Обрадовић.

Он је додао да да нема поделе око одбране Устава и да да данашњем протесту у центру Београда нису присутне само Двери, Заветници и Покрет за обнову Краљевине Србије (ПОКС). Додао је да не гледа на идеолошке и политичке разлике и да су добродошли и Вучићеви гласачи ако су против промене Устава.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *