Америка наоружава Украјину авганистанским хеликоптерима Ми-8/17

0

Sputnik / Стрингер

Сједињене Америчке Државе почетком фебруара ће испоручити украјинском Ратном ваздухопловству три хеликоптера Ми-17-В-5 који су припадали авганистанском Ратном ваздухопловству, преноси портал „Росијска газета“.

Како је прецизирано, тренутно се хеликоптери налазе на цивилном теретном броду који плови из мексичке луке Веракруз према украјинској Одеси.

Очекује се да ће украјински војни авио-парк попунити још два бивша авганистастанска хеликоптера Ми-17В-5 и један Ми-8МТВ који се ремонтују у Запорожју по налогу НАТО-а.

Поред тога, у наредним месецима Оружане снаге Украјине могле би да добију 35 хеликоптера Ми-8/17, укључујући примерке који су ремонтовани у Бугарској, Литванији и другим земљама.

Како наводи портал, тренутно је украјинска хеликоптерска флота у лошем стању, па није ни чудо што украјинско руководство једва чека америчке испоруке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *