Руски војници у приправности: Сиријској луци Латакија прете терористички напади

0

Sputnik / Murad Said

Команда руске војне базе Хмејмим у Сирији организовала је двадесетчетворочасовно патролирање луком Латакија због могућих терористичких напада, саопштио је заменик начелника руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Олег Журављов.

„На молбу сиријских власти команда руске ваздухопловне базе Хмејмим организовала је двадесетчетворочасовно патролирање војне полиције луком и територијом града Латакија уз коришћење оклопних возила ‘Патруљ’ и ’Тигар’. Беспилотне летелице Ваздушно-космичких снага Русије прате кретање јединица“, рекао је он.

Журављов је појаснио да у складу са информацијама сиријских органа безбедности, диверзионо-терористичких групе радикалних банди из зоне деескалације Идлиб планирају терористичке нападе у лукама Тартус и Латакија.

Према његовим речима, милитанти терористичке групе Нусра фронт (организација забрањена у Русији) током протеклог дана су извели једно гранатирање у зони деескалације Идлиб у Сирији.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *