Гризлов: Русија неће занемарити пребацивање НАТО снага на границе Белорусије

0

Русија неће оставити непримећено гомилање НАТО снага у близини граница Белорусије. Ово је изјавио руски амбасадор у Белорусији Борис Гризлов у интервјуу за ТАСС.

“Помно пратимо шта се дешава, укључујући и акције појединих суседних држава Европске уније које су чланице НАТО блока. Границе Републике Белорусије су западне границе државе Уније. Стога, наравно, ми заинтересовани за нормализацију ситуације“, рекао је амбасадор.

Додирујући тему избеглица које се сада налазе на белоруско-пољској граници, Борис Гризлов је напоменуо да Белорусија чини све да помогне овим људима. „У позадини оних западних земаља које су одбиле да помогну људима у тешкој ситуацији, власти Републике Белорусије поступиле су у највећој мери хумано“, нагласио је он.

„Видимо да се гомилање НАТО снага и средстава, у ствари, не зауставља на нашим капијама. Током поменуте миграционе кризе, Пољска је распоредила додатне снаге, укључујући тешко наоружање, на белоруску границу. Наравно, то не пролази незапажено. “, рекао је амбасадор.

Борис Гризлов је напоменуо да ће нове заједничке вежбе у Републици Белорусији почети у фебруару 2022. године и да ће се звати „Савезничка решеност – 2022“. „Наравно, уз вест о било којој од наших вежби, активира се западна пропагандна машина, користе се све врсте лажирања о разним псеудопретњама. Одлично, након чега су се вратили на своја места сталног ангажовања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нови амбасадор Русије у Белорусији је такође рекао да својим главним приоритетом на овој функцији сматра наставак вишеструке интеграције у оквиру Уније.

„За Руску Федерацију је важно да се у Републици Белорусији створе поуздани услови за стабилан економски раст и свеобухватни грађански споразум на дужи рок. Сутра је вишеструка подршка Русије, као и све већа интеграција у оквиру Савезна држава. Увек смо блиски белоруском народу“, рекао је Борис Гризлов.

Прочитајте још:  Зеленски би искуство Хрватске у Српској Крајини да примени у Донбасу

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *