Милано – територија ислама, или Нераскидива толеранција

0

(фото:ФСК.РУ)

Италијанска ноћ хорора

„Милано – територија освојена исламом” – под овим насловом италијански лист Ђорнале описао је зверства имигрантских уличних банди у овом италијанском граду. Већ трећу недељу у земљи бесни скандал у вези са дешавањима у северној престоници Италије у новогодишњој ноћи, када је гомила миграната на централном тргу Дуомо, у самом центру града, напала жене и колективно их силовао. Немогуће је одговорити на питање шта је полиција тада радила.

„Напали су ме у гомили, почели да ми цепају одећу, бацили ме на земљу… Почео сам да се гушим, мислио сам да ћу умрети“, рекла је једна од жртава напада .

Покушали су да силују две студенткиње из Немачке тик код ограде трга. Нико није чуо њихове вриске због гласне музике и хука ватромета. Већ девет повређених девојака јавило се полицији, али надлежни верују да их је било много више. Рикардо де Корато, комесар за безбедност Ломбардије, региона који обухвата Милано, позвао је све друге жене које су биле злостављане да се јаве тужиоцима.

У саопштењу миланске полиције наводи се да је група младих од 15 до 21 године умешана у сексуалне нападе и телесне повреде младих жена које су биле на тргу у новогодишњој ноћи. Осумњичени су идентификовани помоћу надзорних камера и аматерских видео снимака. Неки су ухапшени, за другима се трага.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према италијанским властима, скоро сви нападачи су били северноафриканци. Полицијске снаге Милана и Торина су мобилисане да ухвате починиоце. Италијанска министарка унутрашњих послова Лучана Ламоргезе изразила је наду да ће „одговорни за узнемиравање и насиље бити изведени пред лице правде што је пре могуће“ . Она је позвала да се учини сваки напор како би се осигурало да се такво „несрећно понашање“ не понови.

Прочитајте још:  Дубина разврата шокирајућа: детаљи кривичног случаја о дечјем порно студију

Напади на жене у Италији слични су ономе што се догодило пре шест година у Немачкој током прославе Нове године у Келну. Тамо је у ноћи 1. јануара 2016. неколико стотина мушкараца имиграната окупљених у Келнској катедрали напало локалне становнике, подвргавајући их сексуалном насиљу и пљачки. Историја се понавља.

Како напомињу италијански медији, оно што се догодило у новогодишњој ноћи у Милану није усамљена епизода, таквих случајева је све више. Закључци нису донети ни након што је 2018. године у предграђу града Мацерата поред пута у два кофера пронађено раскомадано тело 18-годишње Италијанке, због чијег убиства су ухапшена три нигеријска мигранта. Многи сумњају да ће необуздани „гости“ икада бити позвани на ред.

„Иза страшне ноћи колективног сексуалног узнемиравања на Тргу Дуомо “, пише Ђорнале , „скривена је идеја о освајању, а Милано, европски град, је изабрана територија ове акције, овде незаконитих или кривичних дела. се више не спроводе тајно, већ са лудом симболичком амбицијом”.

Прошле године се око 300 младих окупило на тргу Селинунте на Сан Сиру како би снимили спот са младим магребским репером и почео је прави рат миграната против полиције. Бацали су полицију флашама и каменицама, вичући „Губи се одавде!“. У децембру 2017. године на тргу Кавур одржале су се политичко-верске демонстрације на којима су узвикивани антисемитски и џихадистички слогани.

Већина Европљана, са својом изопаченом толеранцијом, радије затвара очи на оно што се дешава. А оно што се догодило у Милану више није изазвало такву реакцију као догађаји из 2016. у Келну. Бивши судија за прекршаје Карло Нордио говори о невољности власти да “интервенишу из страха да не буду оптужени за расну дискриминацију, полицијски ауторитаризам или фашистичку репресију “.

Прочитајте још:  Три особе су погинуле у Херсонској области од последица удара Оружаних снага Украјине

А прилив миграната у Италију не слаби: до 2021. године у односу на 2019. порастао је шест пута, рекао је премијер Марио Драги. Укупан број имиграната који живе на Апенинима сада достиже скоро 6 милиона људи.

У погледу укупних података о илегалним имигрантима у Европи, према прелиминарним подацима Фронтекса , укупан број илегалних прелазака граница ЕУ у 2021. години био је нешто испод 200.000, што је највећи број од 2017. године. Ово је повећање од 36% у односу на 2019. и 57% у односу на 2020. годину.

Самоубилачка толеранција Европљана, упркос свему, тријумфује и у структурама моћи и у друштву. Због тога полиција у Милану није одмах интервенисала, иако је одлично видела како се дешава звер.

Данас је Милано проглашен територијом ислама. Сутра цела Западна Европа обећава да ће постати таква територија.

Владимир Малишев/ФСК.РУ

Превод:В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *