Показали како може да се “украде” на изборима

0

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Излазак на недељни референдум о промени Устава била је показна вежба за изборе у априлу. Тамо где није било контролора, гласало се већински “да”, а тамо где их је било – углавном је победило “не”. У удаљеним селима се то показало као најтачније…

Како је сумња у регуларност или крађа гласова уобичајена изборна активност у Срба, тако се одиграо и шпански заплет у шабачкој општини. У селу Бела Река, једном од најудаљенијих од градског језгра, десило се муњевито гласање ван бирачког места, што је изазвало сумњу код шабачке новинарке Исидора Ковачевић.

“Колико сати је требало бирачком одбору Беле Реке да би ван бирачког места гласало 128 људи? Рачунајте задржавање код сваког 10 минута због процедуре” – написала је на Твитеру Исидора Ковачевић, уредница “Подринских”.

Ова “чудна коинциденција” и није толико чудна ако се узме у обзир да је лидер напредњака Александар Вучић, уједно и председник државе, у недељу увече пре Републичке изборне комисије саопштио резултате референдума. Јер у Србији, као у реклами, “све може”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дакле, лидер владајуће странке, а није реч о парламентарним изборима, изашао је са подацима гласања о промени највишег државног акта?!

И после се чудимо што нам је све наопако у држави.

Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *