Цела породица гласала, а није ни ушла на бирачко место

0

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

На референдуму који је одржан у недељу, 16. јануара, гласач из Врањске Бање пријавио је полицији да је у његово и име његове породице већ гласао неко други, потврђено је Јужним вестима у Тужилаштву. Према речима његовог адвоката Драгана Николића, човек је на гласање отишао непосредно пре затварања бирачког места, када су му чланови комисије рекли да је – већ гласао.

Врањски адвокат Драган Николић каже да је његов клијент отишао на гласање на бирачко место број 90 око 19:30 сати, где му је речено да је, осим њега, наводно гласала и његова мајка која је годинама непокретна, супруга која је ковид позитивна и због тога у изолацији, али и син и ћерка који студирају у Нишу и тог дана нису ни били у Врањској Бањи.

Након што му је то предочено, човек је позвао полицију која је изашла на бирачко место и о догађају обавестила Основно тужилаштво које је, каже Николић, покренуло поступак због кривичног дела злоупотреба права гласања, за које је могућа новчана или затворска казна до годину дана.

Из Тужилаштва потврђују да је на гласачком месту у Врањској Бањи дошло до неправилности током гласања и кажу да су наложили полицији да разговара са актерима, да прикупи сва потребна обавештења од грађана и да им достави извештај.

Директно

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *