Вучић: Ако РИК каже другачије резултате од мене, он краде и фалсификује! (ВИДЕО)

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Вучић толико јако жели да преузме функцију Републичке изборне комисије, да резултате референдума и избора објављује пре ње, а сада је услед свог пораза индиректно оптужио РИК да краде и фалсификује.
– Јесмо слагали нешто? Јесмо један резултат слагали? Јесмо нешто погрешили? У чему је проблем? Је л’ може РИК да каже нешто друго? Па може, али би морао да фалсификује. Зато што ми не фалсификујемо, ми не крадемо – објаснио је Вучић својој омиљеној новинарки са Пинка.

Може се закључити да уколико Вучић објави другачије резултате од осталих органа, комисија, политичких противника, мора бити да они лажу, јер наш председник то не би никада. Тако је, иако је резултате референдума објавио пре органа коме је ово званичан посао, Вучић изјавио да уколико се његови и РИК-ови резултати не поклопе, онда они лажу.

И поред стотина фотографија почињених неправилности од стране режимских гласачких комисија и грађана који јавно указују на разноразне малверзације које су се догодиле на референдуму, председник изгледа у томе не види проблем.

Битно је указати када други лаже и ради нешто незаконито или непримерено, па је у току истог интервјуа оптужио и саборце из СНС-а да су заговарали да победи опција „не“, те да су они криви због по напредњаке лоших резултата референдума.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Нека вајда и од државе: Забрана уласка за 8 содомита

Може се закључити да није лако ових дана бити Вучић, јер је на референдуму излазност била мала, малверзације бројне, а противљење огромно. Ово председнику не да мира, јер је референдум био својеврсно опипавање ситуације пред изборе. А неће моћи заувек да криви друге за своје неуспехе и оптужује их да лажу.

Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *