Пуштају га низ воду – Кабалиста Борис се расплакао и признао: Готов сам!

0

Борис Џонсон (Фото: АП Пхото/Алберто Пеззали)

Посланици Торијеваца у британском парламенту тврде да је актуелни премијер Борис Џонсон плакао у приватним просторијама, молећи за разумевање и више времена у моменту када се суочава са оптужбама о кршењу мера и све већем притиску да поднесе оставку. Тренутно је у току седница парламента, на којој Џонсон посланици позивају Џонсона да поднесе оставку. Ток седнице пратите на линку испод.

Џонсон се наводно сломио и заплакао када је јуче разговарао са сарадницима. Међутим, његова канцеларија је негирала ове тврдње, али све узаврелију атмосферу у британском парламенту нико не може да порекне.

„Борис се пред неколико нас расплакао. Стално је говорио – извините. Он зна да је завршио“, рекао је један посланик за “Mail on Sunday”.Око 20 посланика одржало је јуче састанак како би координисали слање писама потребних да би се покренуло гласање о неповерењу Џонсону.

Постоје спекулације да би праг од 54 писама за покретање гласања о неповерењу могао бити достигнут данас – иако председник из Комитета 1922. – Грејем Брејди тај број држи у строгој тајности.

Седам посланика је јавно потврдило контакт са Брејдијем, али би права цифра могла бити знатно већа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иако се чини да стиже још писама, други посланици желе да сачекају резултате истраге афере „Партигејт“ коју је спровела највиша државна службеница Сју Греј, који би могли да стигну већ у петак.

Џонсон је зато позивао посланике на састанке, а више их је виђено да улазе у Даунинг стрит јутрос. Тренутно је у току седница парламента, на којој Џонсон одговара на бројне оптужбе посланика Торијеваца.

Прочитајте још:  Царев: Запад се бори против Русије на новцу који је одузет од Русије

Током драматичног тренутка посланик Торијеваца и бивши министар Дејвид Дејвис позвао је Бориса Џонсона да поднесе оставку.

„Предуго седите тамо, а ништа добро није учињено. Побогу, човече, одлази“, поручио је Дејвис.

Он је истакао да очекује од лидера да преузму одговорност за своје поступке, што Џонсон није учинио.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *