Беверли Хилс запљуснуо талас злочина

0
америка

америка(Фото EPA/MAZEN MAHDI)

У децембру прошле године неколико страних новина писало је да су становници једног од најугледнијих области Сједињених Држава – Беверли Хилса, почели грозничаво да купују ватрено оружје и утврђују своје домове. Расел Стјуарт, власник Беверли Хилс Гунса, једине продавнице оружја у овој области, рекао је за АБЦ 7 да његов посао цвета, са купцима свих нивоа прихода.

„Видимо пораст крађа сатова, аутомобила, инвазија на куће због климе криминала на Беверли Хилсу и широм Лос Анђелеса. Људи су приморани да обрате више пажње на своју личну безбедност“, рекао је Стјуарт.

Међу купцима је и 24-годишња Емили Џанкинс, како је објаснила набавку „гепека”: „Овде живи много породица. То је заиста лепо, слатко насеље, а пре отприлике годину дана почело је да се погоршава и осећала сам се несигурно као грађанин и као млада жена која живи сама. Само сам узео ствари у своје руке. Осећам да је ово најбољи начин.” Емили се обратила продавници оружја након неколико пуцњава у близини њене куће.

Ватрено оружје није једино средство самоодбране које Американци користе да заштите себе и своју имовину од банди. Тржни центар Грове је био приморан да изгради зид од намотане жице како би спречио „младинске банде“, наводи ЦНН.

Спирална жица је прилично хумано средство заштите које има за циљ да збуни особу без наношења повреде. Али, како новинари примећују, то је слаба препрека за насилнике и вероватно ће морати да буде „замењена старомодном бодљикавом жицом“, пошто су јуришници упали у продавницу Нордстром „маском и електричним бициклом и нанели петнаест хиљада долара штете и однети робу за пет хиљада”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ГОВОРИМ О ПОДИЗАЊУ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ МОНСТРУМА Брнабићева о злочину на Петровачкој цести: Вучић се бори за правду

„Овде имамо криминала! Са зида преко пута украден сеф. Многи од нас сада гледају једни друге “, изјавила је своју забринутост за АБЦ7 становница Шери Тедески, која већ пола века живи на Беверли Хилсу. Холивуд рипортер, пак, преноси да су богати становници Лос Анђелеса и његових предграђа приморани да купују блиндиране аутомобиле, постављају антивандал стакла на прозоре својих кућа и носе јефтине реплике уместо Ролек сатова.

Разлог за пљачке продавница и тржних центара, мештани виде у општој политици „мањих злочина” и нулте кауције. Према важећем закону у Калифорнији, можете некажњено украсти мање од 950 долара.

Али пљачке, чак и оне високог профила као што је, на пример, крађа милионских торбица и сатова од глумице Дорит Кемсли, нису најгори проблем са којим се суочавају Лос Анђелес и његова предграђа, укључујући Беверли Хилс. Према извештајима полиције и изјави шерифа Виљануеве, број убистава у округу Лос Анђелес порастао је за 94 одсто од 2019. до 2021., а крађе аутомобила за 65 одсто.

Најзвучније убиство крајем 2021, које је изазвало општу панику и изазвало куповину ватреног оружја у самоодбрани, било је убиство Жаклин Авант, супруге познатог музичког лика Кларенса Аванта. Једна 82-годишња жена убијена је из ватреног оружја у својој кући у Троусдале Естатес током оружане пљачке.

Прекршилац је кроз разбијен прозор ушао у кућу, при чему је повређен радник обезбеђења који је дотрчао. Осумњичени са пушком АР-15 касније је ухваћен у још једној пљачки на Холивудским брдима. Испоставило се да је то 29-годишњи Аариел Минор, човек са “богатом криминалном прошлошћу”, наводи Фок Невс.

Прочитајте још:  СКАНДАЛ НА АМЕРИЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ: Класична епоха избачена из програма због “расизма”!

ТВ канали толерантно ћуте о националном саставу банди, да не би били оптужени за расизам. Према статистикама, у великим градовима око 60% свих злочина почине представници афроамеричких група, упркос чињеници да они не чине више од трећине становништва.

Али зарад покрета БЛМ, државне структуре и штампа вредно затварају очи пред овом чињеницом. Сви знају колико је “борба против расизма” апсурдна. Црном делу друштва се даје предност при запошљавању, здравственој заштити и пријему у образовне установе.

Агресивна политика прекрајања историје Нетфлика, који је назван „промотерима црног расизма“, заслужује посебну пажњу. Ово нису само смешне приче о томе да црним глумцима дају улоге познатих белих историјских ликова тамо где физички не би могло да буде Африканаца: руски гроф Ростов из Великог, Зевс и Ахил у Паду Троје, већ и отворено промовишу „црни расизам“ серија “Поза” или “Драги бели људи”.

Ево како француски часопис Ле Фигаро говори о таквој „прогресивној“ креативности: „Белгијски женски часопис Л’Оффициел саставио је листу од шест серија за едукацију и борбу против системског расизма. Буззфеед је навео 16 Нетфликс емисија које можете гледати када вам је мука од патријархата.”

Амерички медији нису навели боју коже убице, старије Жаклин Авант у свом елитном породичном гнезду. Али ако погледате слику коју је објавила новинска агенција, све постаје јасно. Са фотографије, афроамерички рецидивиста тетовираног лица, који је превремено пуштен из затвора, са изазовом гледа у посматрача. У горком преокрету судбине, несрећна жена је била свекрва извршног директора Нетфлика Теда Сарандоса.

Васељенска/Русстрат

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *