Стефановић: Радим уз подршку Вучића

0

Небојша Стефановић, Фото: Профимеда.рс

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да свој посао ради уз подршку председника Србије Александра Вучића и да ће на тој функцији остати све док први човек државе буде имао поверења у њега.

„Ја овај посао радим уз подршку Вучића. Да он није желео да ја будем министар одбране, ја то не бих ни био. Да он сутра ујутро пожели да више не будем министар, ја то не бих био. Нема потребе да то елаборирам даље“, рекао је Стефановић након анализе стања и оперативних способности Војске Србије.

На питање Н1 како грађани да му верују као министру одбране када су га у сопственој странци оптужили да је учествовао у прислушкивању председника Србије, Стефановић је рекао да уколико Вучић од њега затражи оставку, он је спреман да је поднесе у сваком тренутку.

„Док год буде имао поверења у мене, док буде сматрао да могу да обављам овај посао, ја ћу то радити. Председница Владе и парламент ће такође ценити о томе какав је мој учинак, а и грађани ће имати прилике да виде да ли смо као систем напредовали или не“, рекао је Стефановић.

Он је рекао да ће се увек ставити на располагање свим државним органима и да је спреман да одговара “као неко ко није починио ниједно кривично дело”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“СНС ме није сменио, изабран сам за члана Председништва”

Стефановић је одбацио тврдње да је смењен са свих партијских функција, рекавши да је поднео оставку на место шефа градског одбора у Београду, а да је недавно изабран за члана Председништва СНС, што је био и раније.

Прочитајте још:  Преврати у образовању: ШКОЛА ЗА МОРОНЕ У ДОБА КОРОНЕ?

“Ми смо демократска странка у којој свако може да каже некоме шта мисли”, рекао је Стефановић.

Додао је да у СНС постоји “плурализам мишљења”, али да та “демократија” у странци није слабост.

“Многи из редова опозиција који желе неслогу у СНС то неће добити него ће видети добро изграђену организацију која ће грађанима представити шта може да уради за њих”, рекао је он.

Стефановић је додао да на данашњем састанку у Генералштабу није било речи о повратку обавезног војног рока, јер се чека завршетак јавне расправе на ту тему и мишљење струке о томе.

“Не постоји бољи кандидат за председника од Вучића”

Небојша Стефановић оценио је да у СНС не постоји бољи кандидат за председника Србије од актуелног председника и лидера СНС Александра Вучића.

Стефановић је оценио да наводи опозиције да је гласање на референдуму о променама Устава у области правосуђа у ствари било изјашњавање грађана о власти Александра Вучића, немају везе са истином.

“И 2017. године смо слушали различите приче па је Александар Вучић победио у првом кругу са 55 одсто гласова оних који су изашли на председничке изборе. Уверен сам да ће се тако нешто догодити и у априлу ако се Вучић буде прихватио кандидатуре, а мислим да не постоји други кандидат кога СНС може да предложи”, казао је Стефановић.

Додао је да ће “сви видети” шта грађани мисле о Вучићу ако актуелни председник Србије буде одлучио да се кандидује за још један мандат.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *