ДУХОВНА СТВАРНОСТ У ПОГЛЕДУ ВАКЦИНЕ… Примањем такве инекције човек доказује своје неверје и одвраћа се од Христа.

1

(фото:3 РИМ)

Увод
2. Две истине
А. Бог надахњује лекаре у њиховој медицинској пракси
Б. Савремена наука долази из окултне традиције.
3. Узорци из наше свете традиције
А. Из житија светих
Б. Из Пидалион Ст. Никодим: Канон 61 Трулског сабора са коментарима
4. Савремена објашњења
А. Објашњење 1: Геронда Ефтимије Капсала и Геронда Ефраим из Сираја
Б. Објашњење 2: Геронда Сава Агиоритис
В. Закључак

УВОД

Прошле године смо од наших јерарха чули да треба да будемо захвални нашим научницима, које Бог инспирише да створе вакцине против Ковид-19 и спасу човечанство од страшне пандемије. Васељенски Патријарх (Боже дај му покајање) рекао је ово у својој недавној божићној посланици:

Прошле године, пандемија коронавируса Ковид-19 такође је забринула човечанство. Одајемо хвалу Богу милосрђа који је оснажио професионалце и научнике да развију ефикасне вакцине и друге лекове за суочавање са овом кризом и позивамо све вернике који још нису вакцинисани да то учине и све да се придржавају заштитних мера. мере здравствених органа. Наука је, у мери у којој служи човеку, непроцењиви дар Божији.

Морамо са захвалношћу прихватити овај дар и не да нас заварају неодговорни гласови неуких и самозваних Божијих представника и праве вере „духовних саветника“ који се ипак жалосно обезвређују недостатком љубави према својој браћи, чије животе стављају у тешку опасност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У исто време, такође смо много пута чули: вакцине против КОВИД-19 су питање медицине, а не духовности. Читав Сабор канонских православних епископа је чак саопштио: „Заиста, све док је ваш епископ, свештеник или исповедник спреман да вам помогне у духовним стварима, ваш лични лекар ће водити ваше индивидуалне медицинске одлуке.

Наши пастири говоре нама, њиховом стаду, да су вакцине или духовно неутралне или потичу из неке врсте божанског надахнућа. Обе ове ствари не могу бити истините у исто време. Стварно? Па, у својој збуњености око било којег од ових питања, мало епископа је било спремно да размотри могућност: да ли су вакцине инспирисане демонима? Зар и ово не треба узети у обзир?

Која је од ових опција реалност наше тренутне ситуације? Овај чланак ће одговорити на ово питање.

2. ДВЕ ИСТИНЕ

Знамо да су две ствари истините:

Прво: Бог заиста надахњује лекаре у њиховој медицинској уметности.
Друго, демони такође инспиришу научнике, лекаре, а савремена достигнућа (укључујући проучавање медицине) припадају демонској традицији.

Било која од ових теза за неке може бити новост. Али ниједна од ових тачака није претеривање, али обе су добро познате и имају истините доказе. Желео бих да питам сваког епископа како православни хришћани помирују ове две истине у контексту друштвеног и политичког притиска да се набаве експериментални и обавезни лекови. Међутим, уместо да им поставимо питање, одозго је пала политика којој се морамо повиновати (очигледно без питања). Радујем се, али не и нашим пастирима у Цркви за разјашњење (мислим, а сумњам и на многе друге) најважнијег духовног питања нашег времена.

А. Бог надахњује лекаре у њиховој медицинској пракси

Можете чак пронаћи и библијску подршку за тврдњу да Бог помаже лекарима да вежбају своју уметност. Ово можете пронаћи у Мудрости сина Сираховог (38:1-15):

Поштуј лекара како ти је потребан, јер га је Господ створио,
2 и од Свевишњег је исцељење, и од цара прима дар.
3 Знање лекара узвисиће његову главу, а међу племићима ће бити високо поштован.
4 Господ је направио лекове из земље, и мудар их неће занемарити.
5 Није ли дрво оно што је воду учинило слатком, да се спозна његова моћ?
6 Због тога је људима дао знање да Га прославе у чудесним делима Његовим:
7 њима он лечи човека и уништава његову болест.
8 Онај ко спрема лек прави мешавину од њих, и његове студије се не завршавају, и преко њега је добро на лицу земље.
9 Сине мој! у болести својој не буди немаран, него се моли Господу, и Он ће те исцелити.
10 Остави грешни живот и исправи руке своје, и очисти срце своје од сваког греха.
11 И дајте место лекару, јер га је и Господ створио, и нека не одлази од вас, јер је потребан.
12 У другим временима, и у њиховим рукама је успех;
13 Јер и они се моле Господу да им помогне да дају олакшање и исцељење болеснима за наставак живота.
14 Али ко греши против Онога који га је створио, нека падне у руке лекару!

Свети Василије потврђује овај став у свом Дугом канону 55:

Као и сваку помоћ уметности против немоћи природе, Бог нам је дао, на пример, пољопривреду, јер само израстање из земље није довољно да задовољи наше потребе, уметност ткања, а тако и архитектура, јер је неопходно користити покривач за пристојност и ради штетности ваздуха, као и уметност медицине. Пошто је наше поремећено тело подложно разним повредама, како споља тако и изнутра узетом храном, доведено је до исцрпљивања и ексцесима и недостацима, Бог, који управља целим нашим животом, дао нам је медицинску уметност, која нам је, на пример, духовног исцељења, има за циљ да ослободи од сувишног и надокнади оно што је недовољно.

Видимо да се неки јерарси у својим мишљењима позивају на Сираха. Међутим, ако се задржимо на томе, ништа не спречава некога да тврди да је др. Јосиф Менгеле, или Григориј Мајрановски, или Трофим Лисенко добили су божански увид, што би било несумњиво апсурдно. Последњи стихови цитираног одломка у Премудрости сина Сираховог дају карактеристике и предуслове за делатност лекара о коме Сирах говори (такође уз неизречени и очигледан услов да је лекар верни члан Божијег народа Израиља).

Овде видимо кључна начела Сирахова и у 55. правилу Светог Василија Великог:

Господ прави лек; користи их мудри лекар.

Од Господа долази и вештина лекара.

Болесник се најпре моли Господу за исцељење, труди се у свом покајању, приноси Господу жртве… затим се саветује са лекаром. Покајање (а не наука) је прво решење које хришћани траже.

Лекари се моле Господу за помоћ (за разлику од тога да се не моле, да се уздају у своју вештину, која је заправо Господња, или да призивају неког другог лажног бога или демона).

Б. Савремена наука долази из окултне традиције.

Православни хришћани нису ни материјалисти ни номиналисти. Ове струје су се појавиле на Западу након што су западни хришћани напустили Цркву, а ове идеологије нису део православног етоса. Стога, морамо да разумемо како демони заправо комуницирају са физичким светом, и у којој мери и у којој мери демони комуницирају са физичким светом. Да бисмо помогли верницима да схвате ово, превели смо и понудили објашњења задивљујуће и дивне Геронде Атанасију Митилинеју:

Геронда Атанасије објашњава да демони заиста живе на местима, стварима, а такође објашњава како је то могуће. Грех који се највише повезује са овом вакцином је грех абортуса, намерно убиство невиног детета. Индустрија вакцина све више деценијама чини абортус делом своје егзистенцијалне активности (Хејфлик 1962. за линију 6-38, Плоткин 1979. за рубеолу, Хилеман 1981. за варичелу или варичелу, итд.).

Прочитајте још:  Због страха од вируса корона дијабетичари не иду на контроле

У исто време, остају неке вакцине које не користе ткива од абортуса новорођенчади ни у једној фази свог процеса развоја; стога су обично физички (често) и духовно безопасни (ако их други фактори не кваре). Међутим, неке вакцине су замењене другим решењима која користе убијену децу у име ефикасности; на пример, када је Мерк укинуо једну линију лекова за заушке и богиње без абортуса.

Када научници жртвују бебе демонском олтару науке, ми манифестујемо духовну стварност, како објашњава Геронда Атанасије. Проблем није само у томе што се абортирани остаци користе у производњи лекова (што је такође тачно), проблем је у томе што су постојали духовни догађаји који су дозволили демонима да уђу у такво подручје да би створили духовну нечистоту коју су православни хришћани дужни да избегавају.

Ако је ово некоме невероватно, онда само треба да се сетимо да смо у Типику Цркве позвани да поменемо Теодорову суботу, односно када је Св. Теодор Тирон  упозорио Патријарха да хришћани на овај дан кувају жито, а не да купују храну на пијаци, пошто је цар Јулијан Отпадник оскврнио храну крвљу паганских жртава. Жртвовање животиња паганским божанствима (тачније, демонима) је, чини се, мањи грех од жртвовања крви беба истим демонима под различитим именима и маскама. Ако овај мањи грех производи корупцију, како не може бити корупције за већа зла?

За православне је магија забрањена, а у Старом завету кажњава се смрћу. Црквени оци сачињавају читаво лице упозоравајући против бављења магијом. Она (магија) се ослања (намерно или несвесно) на поглед на свет и активности које служе демонима. Старац Клеопа из Румуније објашњава: „Човек који прибегава црној магији и некромантији је непријатељ Божији, непослушан Његовим заповестима, није задовољан спасоносним поукама које га Бог учи кроз Свето писмо, већ је подстакнут демонима на ово незаконито рад. , он настоји да истражује ствари рационално.

И сада, верујући у ове маштарије, он се удаљава од Бога и учења наше Цркве“ („Истина наше вере“, гл. 19). Практикант магије уронио је у духовно путовање пуно себичности, опасности и заблуда. Таква особа је себична јер више воли своје путеве него путеве Божије. Опасност услед могућности опседнутости или бар гнева на Божју терапију учињену исповести и откровењу наших душа. Заваравате се тиме што прихватате читав начин живота, који човека удаљава од заједнице са Богом, који воли и тражи заједницу са Њим сваке душе.

Чак су и световни лекари у стању да препознају наслеђе које наука има у паганству. Ланцет је објавио такав чланак у којем аргументује ову позицију у децембру 1999. Овај чланак даје историјску процену која показује како је европска магија утицала и довела до научне револуције у западној историји.

Исак Њутн је најочигледнији и најцитиранији пример овог историјског феномена. Био је веома озбиљан и интензиван практикант алхемије. Ова алхемија је касније инспирисала праксу онога што називамо „хемијом“. Касније је у биолошкој науци доминирала теорија еволуције и тако је остала до данас. Док се неки православни и даље могу противити, еволуциона теорија је демонска и нема подршку међу свецима.

Еволуциона теорија (или бисте могли да користите „еволуционизам“ како преферира игуман Дамаскин од Платине) замењује човека као биће по лику Божијем (према божанском откривењу) бићем животињског претка. Мало људи зна колико је Дарвин своје идеје дуговао Раселу Воласу, а Волас је био активан спиритуалиста. Џек Парсонс, оснивач НАСА-ине Лабораторије за млазни погон и проналазач чврстог горива, био је ученик Алистера Кроулија, познатог енглеског окултисте. Џејмс Л. Кели је написао Анатомију једног божанства, која прати паганску мисао античког света кроз средњи век.

Али наука, будући да утиче на друштво, није племенита уметност која омогућава будућу утопију. Напор православног иконописца Џонатана Пајоа је да помогне људима да виде вредност Стварања у складу са православном традицијом пре него што је научна револуција револуционисала западне вредности. Пол Вирилио, француски филозоф, познат је по томе што је рекао: „Проналазак брода био је и изум бродолома. Сваки проналазак или откриће науке не значи нужно напредак човечанства.

Штета за човечанство на неки начин је такође повезана са таквим „достигнућем“. Пајо у једном од својих чланака објашњава: „Савремена наука доприноси екстремном људском насиљу над Креацијом оружјем за масовно уништење, индустријским клањем тоталног рата и добрим старим похлепним индустријским материјализмом који води у еколошку катастрофу. Научни метод је у својој форми револт против квалитативног вредновања, то је напад на било коју телеологију у појавама, на било које значење ствари или на то како се оне мењају.

Пагео се односи на огромну штету проузроковану „напретком“ науке. Иако касније помиње мање штете (али можда чак и деструктивније) од овог напретка, технологије које уништавају људске односе и културе, породични живот (основа културне кохезије) уништен паметним телефонима, итд. Да будемо јасни (и да избегнемо погрешно тумачење нашег аргумента) , добро које наука дозвољава: Богу морамо захвалити. Међутим, научни менталитет, који се позиционира као одлична замена за Цркву, озбиљан је узрок уоченог пропадања друштва.

Чини се да је тешко прихватање ове истине очигледно, пошто наша ситуација сада захтева такво објашњење. Разлог за то је вероватно делимично и то што је поглед на свет већине православних хришћана више у складу са научним погледом на свет који им је у детињству немилосрдно наметнут преко претерано инвазивног секуларног система образовања. Многи епископи и свештеници не могу ни да спроведу адекватну катихизацију чак и да то желе (јер ни сами не катихизују из истих разлога).

3. ПРИМЕРИ НАШЕГ СВЕТОГ ПРЕДАЊА

Сада долазимо до суштине овог чланка. У овом одељку објашњавамо шта желимо да читалац запамти и понесе са собом. Наше предање, посебно Свети Никодим, тачно одговара данашњем стању. . . Баш тако.

А. Из житија светих

Прво, православне хришћане треба обавестити о веома разоткривајућем догађају из живота св. Јована Богослова, који треба да нас пробуди на демонска дејства.

„ Ђавољи посао се одвијао у купатилу. Када се тек градила, сатана је подстакао ове заблудјеле идолопоклонике да петнаестогодишњака или девојчицу од петнаест или шеснаесто година сахрањују у темељ, испод камења, како би било добро у кади. Овим крвожедним убиством невиног детета, у њему је почео да обитава сатана са демонима .

У овом одломку из Житија светог Јована Богослова сазнајемо да када се нешто (у овом случају бања, у нашем случају „цепљење“) заснива или гради на убиству невине деце (ово је магијски чин) , онда постаје станиште ових демона. Ово се не односи само на вакцине против ЦОВИД-19, већ на сваку вакцину. Опет, Геронда Атанасије објашњава како се то ради у горе поменутој беседи.

Прочитајте још:  Сале Коларевић : КОРОНОМ СУ СЕ САМИ РАЗОТКРИЛИ -- ДРУГИ ДЕО

Б. Из Пидалион Ст. Никодим: 61. канон из Трула са коментарима

Поменули смо у нашем резимеу свете каноне који забрањују абортус: 2. канон св. Василија, 91. канон Пето-шестог сабора и 21. канон из Анкире (314. године). Затим у њему помињемо двоструко и троструко документоване доказе да је абортус коришћен у развоју свих вакцина против ЦОВИД-19 до данас. Међутим, сада вам скрећемо пажњу на још један канон, можда важнији од свих наведених канона.

Правило 61 Петог-шестог сабора у Трулу:
Они који се консултују са гатарима или такозваним „хекантонтархима“ [тј. стари и веома поштовани практичари магијских вештина] других оваквих гатара, у нади да ће одатле сазнати све што им се може открити, по ономе што су оци претходно одредили о њима, нека преузму канон. од шест година. Исту казну треба изрећи и онима који воде медведа или друге сличне животиње, у циљу забаве и штете простодушнијим, и предвиђају судбину, и судбину, и родослов, и друге сличне ствари становништву, у складу са бесмислица грешке.

Што се тиче оних који се називају ловцима на облаке и маговима, амајлијама и гатарима, ако истрају у овим професијама и одбију да промене своје занимање и избегавају ове погубне обичаје и јелинске обичаје, наређујемо да буду искључени из Цркве. уопште по ономе што прописују свети канони. „Јер шта има светлост и таму“, како каже Апостол; „Или каква је подударност храма Божијег са идолима? Или колики је удео верника са неверником? И какав договор има Христос са Белијалом? “ (2. Коринћанима 6:15–16).

Свети Никодим даје много коментара на овај канон, а посебно:
Казне предвиђене овим правилом треба применити и на оне старе вештице које гатају по јечму, или пасуљу, или бацањем угља, или зевањем, или дављењем беба, или их демони однесу у ваздух и померају. од краја до краја.као онај маг по имену Хелиодорос и као они који су се звали Кинопс на Патмосу и Симон. Исто важи и за оне чобане који овцама или козама стављају кости у ноге да брзо нарасту и повећају стадо. Исто важи и за оне који своју децу провлаче кроз риголије.

Уопштено говорећи, сви врачари и вештице, и сви мушкарци и жене који се обрате врачарима и вештицама, ако се сви покају, морају да трпе казну прописану овим каноном; ако, с друге стране, истрају у овој дијаболичној заблуди, морају бити потпуно избачени из хришћанске цркве као део сатане, а не Христа. Имајте на уму да божански Златоуст (Слово 3 на 1 Солуњанима) каже: „Они који се разболе и одбијају да буду опчињени или ублаже болест чинима и везама, али уместо тога показују храброст и остају стрпљиви, добијају ореол мучеништва као мученици. ”

А у речи Против Јевреја (Разговор 5) он каже ово: „А ако чврсто одбијеш чини и чаролије и чаролије и умреш од болести, онда си савршени мученик, јер, упркос томе што су други обећавали исцељење са побожношћу , с побожношћу си више волео смрт“. „. Римљанин 65 Лава Мудрог такође каже да „ко се појави у пуноћи ради вршења магијских радњи, било да излечи телесну болест или да спречи кварење плодова, подлеже најстрожој казни и казни. с обзиром на казну коју су примили издајници цара .”

Ц. Објашњење

Из речи св. Никодима и његовим цитатима из светих отаца, светитељи нас уче да је боље умрети и мученички се овенчати него узимати демонске лекове, који, наравно, подразумева и убијање деце, посебно беба. Ово је учење Св. Никодима за нашу садашњу ситуацију. Вакцине су изведене из намерног убијања деце; чак и ако су донели неку корист телу против вируса, узимање је, по Светом Никодиму, грех. Отуда и страшна стварност: да би били строго православни, вакцинисани треба да се исповеде и покају. Ово није мишљење; ово је директна примена канона. Истраживање св. Никодим од Отаца објашњава да је боље (или „пожељније“) умријети у верности (или „побожности“).

Православни живот је од самог почетка имао мученички дух по узору на Христов (уп. Мт. 16,24; Мк. 8,34; Лк. 9,23). Када су римски прогони завршили и мучеништво постало мало вероватно, монаштво је процветало као пут ка добровољном мучеништву. Мучеништво је највећа понуда коју можемо принети Христу и има највећу награду. Али данас тако високо ценимо удобност и улажемо се у велике дужине да избегнемо не само награде мучеништва, већ чак и аскетизам, бело мучеништво и његове награде.

Данас толики православни узимају демонску вакцину да би ишли по ресторанима, спасавали егзистенцију, примали мито од власти итд. Наравно, то су тешке одлуке и емпатија овде није на месту, али наше хијерархије (тј. приоритет вредности) потпуно су ван функције.зграда. Ми не слушамо речи Господње (Матеј 6:28-34). Лојалност се не цени, а страх и горда ароганција се високо промовишу.

Ако је неко у стању да схвати овај абортус као неку врсту демонског ритуала (морамо веровати, пошто га демони тако прихватају – абортус је убијање невиног живота зарад страсти, о чему сведочи одломак из живота Јована), онда се томе, очигледно, опиремо по сваку цену.

Ради се или о томе да  ли да останемо верни Христу или  обожавању ђавола. Почињемо да увиђамо да садашње„цијепљење“ не само да треба да одбаце православни хришћани, већ док су многи „цијепљени“ и нису схватили никакве духовне последице, неки су заиста постали свесни духовне штете коју су им нанели. . сами и милошћу Божијом били су принуђени да се покају што су га узели.

Ми, као православни хришћани, одређујемо природу духовних последица одлука које доносимо, не строго оним што доживљавамо, већ првенствено учењем Цркве, изнетим у Светом писму, канонима и једнодушношћу Свети Оци, и користи тезу овог чланка да поткријепи наш аргумент. Знамо да примање ове вакцине наноси неку духовну штету, пошто 61. канон Трулског сабора то забрањује, а каноне посматрамо првенствено не кроз призму легализма, већ као терапију; зато се и даје тешко покајање.

В. САВРЕМЕНА ОБЈАШЊЕЊА

Испод су две новије приче светих људи (независних), који се чврсто држе традиције великих светитеља (Геронда Ефимије се сматра наследником Светог Пајсија Атонског). Многи су тражили духовно исцељење од ових људи. Они су од Бога откривени свету као даровити исцелитељи људских душа. Видимо да њихова духовна искуства одговарају Светом Предању. Они су искусни борци у духовном рату и препознају тактику злога. Ево њихових учења

А. ОБЈАШЊЕЊЕ1: Геронда Еутимије Капсала и Геронда Ефраим из Сирије

Ходочасник: Управо сам се вратио са Атоса. Разговарао сам са старцем Јевтимијем и старцем Јефремом из Андрејевог скита. Обојица су нам рекли исто: клоните се вакцина. Ово није знак, већ припрема, увежбавање знака. Старац Јевтимије је поменуо случај жене опседнуте, где је демон између осталог рекао: „И ја сам вакцинисан. Питао сам га да ли је тачно оно што је свети Пајсије рекао у другом тому својих списа: „Сада је развијена вакцина за борбу против нове болести, која ће бити обавезна и они који је узму биће обележени” („Духовно буђење” , стр 181). говори о овој вакцини и ономе кроз шта пролазимо.

Прочитајте још:  Ужице ново жариште, могуће увођење ванредне ситуације

Он је одговорио да јесте, то што је светац рекао, односи се на ову вакцину, али под речју „ознака“ мисли на податке који ће бити садржани у дигиталном сертификату о вакцинацији. Рекао је: „ Уштедите време, реагујте маршевима и апелујте на адвокате. Ови маршеви који се сада одржавају су веома добра реакција. Ако сада не реагујете, биће касно; радиће шта хоће. Много тога би се ускоро могло променити ако реагујете .”

Старац Јевтимије није рекао да ће се за месец-два нешто догодити и да ће све бити готово; рекао је да ће се све променити само ако реагујете. Питао сам: „Ако то учине обавезним за наставнике, а ја не будем плаћен јер сам суспендован са посла, шта да радим?“ Рекао је: “Не могу вам рећи да радите ово или оно, али да ли је вредно тога да се вакцинишете и изгубите здравље?”

Да поновимо, Г. Евфимиос и Г. Ефраим „обојица су нам рекли исту ствар: клоните се вакцина. Ово није Натпис, већ припрема, проба за Натпис. Старац Јевтимије је поменуо случај жене опседнуте демонима, где је демон између осталог рекао: „И ја сам вакцинисан…“

Б. ОБЈАШЊЕЊЕ2: Геронда Сава Агиоритис

СВЕШТЕНИК: Сад да вам кажем оно најстрашније: видео сам сатану испред себе – лице му је било тачно испред мене (20 центиметара од мене, непрекидно, дању и ноћу). Ноћу сам заспала и осетила како ме грли и сва се скаменила. Прочитао сам акатист Богородици и осетио како ми крв кључа у жилама. Осећао сам ванземаљско постојање у себи које ме контролише. Био сам престрављен, као да ми неко говори: „Сада си мој“.

фр. САВА: Схватате колико је то страшно, а ја лично могу да гарантујем за истинитост свега овога, јер ову особу лично познајем. И ово само потврђује оно што ми је причао други свештеномонах, који је бацио чини од злих духова, а демон је био притиснут да му каже истину. Иако је [опседнут демоном] био у монологу, [демон је рекао следеће…] „Зашто ти ово говорим? Јер сам приморан“, а онда је монах-свештеник рекао: „Ја те не терам“, а демон је рекао: „Не, али осећам се дужним да ти кажем“. Демон му је рекао: ” За вакцину смо извели сатански ритуал у тајној ложи у Америци .” Другим речима, за вакцину се одиграо сатански ритуал.

Сумирајући, Геронда Сава је у свом запажању потврдио да су демони унутар ињекција и да су оруђе за додатно поседовање душа и тела људи током ињекције. То је могуће. Ово је врло могуће; заиста, то се дешава. До сада, надамо се, из онога што смо дали у овом чланку, читалац ће видети истину у овоме.

В. ЗАКЉУЧАК

„ И учиниће да за све, мале и велике, богате и сиромашне, слободне и робове, буде жиг на десној руци или на челу, и да нико неће моћи ни да купује ни да продаје, осим онај који има ово жиг, или име звери, или број имена њеног .” (Откривење 13:16-17)

Људи почињу да се означавају у базама података и преко својих паметних телефона (тј. пропусница за восак). Ово буквално спречава неке да се баве економијом како на локалном тако и на међународном нивоу. У Аустралији се то директно и без стида каже. 5. септембра 2021. премијер Викторије Ден Ендруз изјавио је: „ Постојаће вакцинисана економија и у томе можете учествовати ако сте вакцинисани . Нема сумње да је ово један гигантски глобални корак у припреми човечанства за владавину и политику Антихриста.

Дакле, само демони делују кроз „вакцину“ . Ово не може бити од Бога. Било би погрешно рећи да је (вакцина) од лекара надахнутих од Бога или неке морално неутралне науке. Ово је део демонске завере демона да доведу људе у следећу фазу припреме за Антихриста. Апостоли врло јасно кажу: „ Два су пута, један живота, други смрти, и велика је разлика између та два пута “ (Дидаче, И.1.).

Од нашег Христа имамо не само предлог, већ заповест: „ Бдијте и потврдите све што је близу смрти; јер не налазим да су ваша дела савршена пред мојим Богом. Памти шта си примио и чуо, и чувај се и покај се. Али ако не будеш бдио, доћи ћу на тебе као лопов, и нећеш знати у који час ћу доћи на тебе. » (Откривење 3:2-3). Свети апостол Јован понавља ово учење, говорећи: „ Љубљени, не верујте сваком духу, него испитујте духове да ли су од Бога, јер многи лажни пророци изиђоше у свет “ (1. Јованова 4, 1).

Свети Јустин Поповић овако коментарише следеће стихове: „ Дуго се човек учи и поучава у разликовању духова; постепено се побољшава; а само савршени имају дар разлучивања духова, потпуно јасну оријентацију, потпуно јасно знање о суштини добра и зла. . . . Неискусна и лишена благодати, чула се лако обмањују и заваравају лажним пророцима . Ако смо будни, из наше Свете Традиције разумемо да демони подстичу људе на акцију и да демони поседују такве ствари произведене из таквог надахнућа.

Геронда Ефраим из Аризоне је често саветовала људе да ће „ и ово проћи “. Знамо да су демони успешно извршили огроман притисак на нас да се прилагодимо свету. Али Свето писмо и Свето Предање говоре сами за себе. „ Не будите саобразни овом свету, него се преобразите обнављањем ума свог, да бисте знали шта је добра, пријатна и савршена воља Божја “ (Римљанима 12:2).

Вакцине против Ковид-19 нису благословени лек (шта год да свештенство погрешно каже), нису инспирисане нашим милостивим Христом. Примајући такву ињекцију, човек доказује своје неверје и одвраћа се од Христа да би га примио. Ако је мушкарац вакцинисан против Ковид-19, позива се да се покаје и да се више не вакцинише. Решење је да препознамо Господњу промисаону бригу за нас и Његово испитивање нас, тако да стрпљиво чекамо спасење од Њега.

Ако је тачно да Бог надахњује лекаре и да је савремена наука продужетак демонског заната, шта онда да радимо са овим вакцинама? Одговор мора да лежи у познавању духа који стоји иза овог покрета масовне вакцинације. Када наше Предање покаже да су ове модерне праксе демонске (због абортуса и моста до Антихриста) заједно са стварношћу многих богопросвећених старешина који духовно виде деловање демона, онда налазимо одговор на питање да ли је Хришћанин треба да учествује у томе и да ли га благодат Божија неће напустити

3 РИМ

Превод:Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДУХОВНА СТВАРНОСТ У ПОГЛЕДУ ВАКЦИНЕ… Примањем такве инекције човек доказује своје неверје и одвраћа се од Христа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *